Friet uit de oven

Homemade friet

Laat ik het niet onder stoelen of banken steken. Ik hou van friet. Lekkere vette friet met mayo. The best. Maar dit is natuurlijk niet te doen als je ook nog een beetje op gewicht probeert te blijven en gewoon in je broeken wil blijven passen. Daarom heb ik expres ook geen frituur in huis (tip van dag! graag gedaan), dat zou echt escaleren. Als vervanger maak ik soms deze frietjes uit de oven, tikkie gezonder maar wel super lekker! En niet-normaal makkelijk.

Ingrediƫnten (2 personen, bijgerecht)

  • 4 grote lichtkruimige aardappelen
  • olijfolie
  • zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en snijd ze in lange frietjes van 1cm bij 1cm. Hou ze even onder de kraan en dep ze daarna droog. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier een beetje uit elkaar. Strooi er wat zout en olijfolie overheen. Bak ze ca. 60 minuten in de oven, schep halverwege om. Hou ze wel goed in de gaten vanaf 50 minuten want vooral de puntjes kunnen hard gaan!

Close