Penne met tomaten en paprikasaus! (penne all’arrabiata)

Absoluut heel weinig punten voor het uiterlijk van dit gerecht, maar als je een snelle makkelijke maar vooral erg smakelijk hap wil: look no further. Ik maak eigenlijk best wel vaak pasta, tot groot ongenoegen van mijn billen, maar sinds ik een nieuwe regel heb met betrekking tot pasta eten werkt het eigenlijk als een trein. Er mag 1x in de week pasta worden gegeten en als je er op zondag echt zoveel zin in hebt dan mag het 2x. Een vrij duidelijke regel zoals je leest, maar vooral heel goed aan te houden omdat 2x per week pasta eten echt niet weinig is. Slimme meid ben ik he? Dus deze snel maken en genieten van dit heerlijke maal!

Ingrediënten, 2 personen:

Zet vast water op zodat dat snel weer aan de kook kan worden gebracht als je het nodig hebt. Snijd nu de ui en de knoflook heel fijn en doe de ui met wat olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui even aan, voeg daarna de knoflook toe, bak 1 minuut mee en voeg daarna de fijngesneden paprika’s en tomaten uit het blik toe. Roer even goed en voeg de chilipeper en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout en zet op heel laag vuur om alle smaken goed te laten mengen en het geheel zachtjes te laten inkoken. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas en snijd de basilicum blaadjes fijn. Zet nu de penne op en kook tot ze beetgaar zijn. Giet af en voeg de penne toe aan het tomaten/paprika mengsel. Hou het vuur nog even heel erg laag aan en roer in de pan het hele geheel goed om zodat alles mooi mengt. Je kan uiteraard de penne op een bord leggen en dan pas de saus eroverheen doen, maar mijn ervaring is (met alle pasta) dat als je het in pan goed husselt de smaken zich mooier verdelen. Als je alles gehusselt hebt doe je een portie op een bordje en verdeel je daar wat basilicum en parmezaanse kaas over. Zo nodig nog wat peper en zout en smullen maar!

I am raw html block.
Click edit button to change this html

Close