Heerlijk broodje kip kebab

Ik heb het gevoel dat ik hier weer een knallertje online ga zetten. Aan de cijfers te zien doet het simpelste gerecht van de website het het beste; de wraps. Maar dit gerecht is weer zo’n topper. Makkelijk, heel snel te maken, maar echt super lekker. Ik heb hem al getest op een vriendin en hij is goed bevonden, dus ik heb goede hoop! Goed als lunch of als avondeten, maar helaas niet voor de koolhydraatmijders. Gebruik van alles zo vers mogelijke producten, hoe verser, hoe beter het smaakt!

Ingrediënten, voor 4 personen

 • 1 groot rond turks brood
 • 300 gram kipfilet
 • 15 cherrytomaatjes
 • 20 gram feta
 • 1/4 komkommer
 • potje galapenos
 • zakje salade
 • 1 sjalotje
 • rode kool (ik had voorgesneden biologische rode kool van de albert heijn, maar je mag ook zelf een kool snijden)
 • 1 teen knoflook
 • mayonaisse
 • potje oregano
 • verse tijmtakjes
 • paprikapoeder
 • peper en zout
 • boter om in te bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden.  Begin met het marineren van de kip. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en strooi er 1 theelepel paprikapoeder over, 1 theelepel, oregano en een eetlepels verse tijmblaadjes. Druppel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Hussel dit geheel goed dat alle kipfilet gemarineerd zijn. Laat nu even staan. Snijd ondertussen alle ingrediënten (tomaat, feta, komkommer, rode kool, ui) in kleine stukjes en leg klaar om het broodje mee te vullen. Maak nu nog de saus door 2 flinke eetlepels mayo in een kommetje te doen en daar 1 teen knoflook bij te doen. Druppel er nu wat water bij zodat de saus wat vloeibaarder wordt (zoveel als je zelf wil) en breng op smaak met peper en zout. Roer goed. Snijd nu het turks brood in vieren. (driehoeken). En snijdt ze vanaf de punt bijna helemaal open. Bak nu ongeveer 5-10 minuten af. Doe ondertussen de kipfilets in de pan en bak tot ze gaar zijn. Als het brood klaar is pak je een schaaltje en hang daar het brood in. Duw hem een beetje open zodat je hem goed kan vullen. Smeer alvast een beetje mayo op beide kanten van het broodje en beleg dan met de sla, kip, rode peper, galapenos, sjalot, tomaat, komkommer en feta. Hoe voller hoe beter, maar wel moeilijker eten. En doe er dan lekker wat saus overheen en dien snel op. Smullen geblazen!

Close