Pasta van courgette met kip en ricotta

Het is echt ongelofelijk maar ik denk dat we een gerecht hebben gevonden (wat ik heb gemaakt) wat Laurens lekkerder vindt dan ik zelf. En het is nog zonder brood of pasta ook. Ik kan het zelf nog amper geloven. Eet dit gerecht als je zin hebt in een gezond maal, of als lunch. Duidelijk ook geschikt voor mannen dus.

Ingredi├źnten, 2 personen.

 • 2 kleine kipfilets
 • 400 gram courgettini pasta ┬á(je mag het uiteraard zelf raspen, maar ik had daar geen tijd voor (of zin in) dus heb zon pak van de alber met Heijn gekocht)
 • 1 sjalotje
 • 1 teen knoflook
 • 150 gram ricotta
 • 50 gram pesto (liefste verse)
 • 100 gram cherry tomaatjes
 • platte peterselie
 • basilicum
 • 15 gram pijnboompitten
 • 30 gram vers geraspte parmezaanse kaas
 • peper en zout
 • olijfolie
 • optioneel: sla

Snijd de kipfilets in kleine stukjes en doe ze in een bakpan met wat olie. Bak ze even aan, snijd de sjalot en de knoflook fijn en als de kip bijna gaar is voeg dan deze toe. Bak even mee en voeg na 3 minuten de ricotta en pesto toe. Voeg wat zout en peper toe en roer rustig door totdat het 1 geheel wordt. Voeg nu ongeveer nog 20 ml (klein kopje) water toe en roer nog even. Laat op zacht vuur pruttelen. Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeen, de basilicum en peterselie fijn en rasp de parmezaanse kaas. Pak nu een wokpan (of een andere diepe pan) zet op hoog vuur en wok de courgettini in 2 minuten beetgaar in wat olijfolie. Leg als je dat heb gekocht wat sla op een bord, verdeel daar dan de courgetti over en lepel als laatste daar de kip met ricotta overheen. Maak af met de kaas, peterselie, basilicum, wat peper en zout en de pijnboompitten. Heerlijk!

Close