JACKSON DUBOIS, AMSTERDAM

MOOD: Lekker en niet te duur willen eten (ook VEGAN!) in een gezellig setting! MONEY: $
Jackson Dubois

Nadat ik hier vorig jaar al een keer op het terras heb gegeten (scroll een paar verslagen naar beneden om daar het verslag van te lezen) werd het tijd om deze keer een keer binnen te zitten en het nieuwe menu uit te proberen. En wat was dat binnen zitten een goed idee! Echt een aanrader. Er hangt een super leuke ongedwongen sfeer en de inrichting is heel erg leuk gedaan. Waar ik me eigenlijk kan herinneren dat het Esprit café (zoals het overdag heet) vrij licht is, is Jackson Dubois iets donkerder en romantischer. En het mooie is dat ik me dus niet kan herinneren hoe het er overdag uit ziet, het lijken echt 2 andere restaurants. Een mega coole bar, heel aardig en behulpzaam personeel en een uitgebreide kaart zorgen ervoor dat je gewoon lekker kan zitten en een fijne avond kan hebben. En het leuke is dat ze sinds kort ook een aantal vegan recepten op het menu hebben zodat er nu echt voor iedereen wat wils is. Wij namen 4 kleine gerechtjes, wat op zich best al een lekkere hoeveelheid is. De truffelpizza (7,5 euro) blijft een succes, als je van truffel houdt is dit zeker een aanrader. De hotdogs (6,20 euro) zijn ook heerlijk in combinatie met de zuurkool die erop ligt en de chicken somosas (9,5 euro) zijn super goed samen met de chutney. Duck springrolls (9,5 euro) zijn eigenlijk altijd erg lekker en zijn ook in dit restaurant om te smullen. En als extraatje kregen we er heerlijke frietje met een super lekkere mayo bij. Kortom: we hebben onze buik echt meer dan rond gegeten. Als toetje werd ons de vegan cheesecake aangeraden, welke we dan natuurlijk ook namen. Wij aten de blueberry en de lemon cheesecake en eerlijk is eerlijk, je zou niet zeggen dat hij vegan is. Het is super smaakvol en ook een goede knapperige bodem! (zoals hoort he bij een cheesecake).

Al met al is dit echt een goed restaurant om een keer gezellig te gaan eten! Het ligt ook nog eens heel centraal dus als je een dagje gaat shoppen is dit de perfecte afsluiting van je dag! En neem dan meteen een lekker stukje cheesecake!

 

HANGAR, AMSTERDAM

MOOD: heerlijk eten op een zomerse avond, MONEY: $$
http://www.hangar.amsterdam/

Wat een bloody shame dat ik hier pas op de laatste dag van het jaar voor het eerst ben gaan eten. Want wat een fantastische plek en een heerlijk restaurant! Het is even zoeken (en je moet wel even het pontje nemen vanaf centraal naar noord) maar als je er eenmaal bent, beland je in een hele nieuwe wereld. Industrieel maar toch een beetje dat rommelige met een tikkie circusuitstraling. Ik was verliefd. Het terras is groot, zonder dat het onpersoonlijk lijkt en het uitzicht vanaf je tafel (op ijburg) is prachtig. De kaart is niet klein, noch erg uitgebreid maar heeft voor ieder wat wils. De burrata (12.50 euro) is heerlijk romig en de ceviche van makreel (13.50 euro) is zeer smaakvol. Daarnaast scoort een restaurant bij mij persoonlijk ook altijd 100 punten als er oesters op de kaart staan. Culinair niet bepaald hoogstaand, maar zo (!) verschrikkelijk (!) lekker (!!!). Ook bij de hoofdgerechten ontbreekt er voor niemand iets, zo is de zeetong (500 gram, 35 euro) prijzig maar z’n geld zeker waard en de Cote de Beouf (70 euro, maar delen met z’n drieën kan best) absoluut heerlijk. Maar uiteraard zijn er ook gewoon de basics als een steak tartaar (21,00 euro) en een piepkuiken (18,00 euro). De bijgeleverde garnituur is trouwens ook zeer smaakvol. Het personeel heeft het druk en daarom duurt het soms iets langer voordat je je bestelling krijgt of dat de nieuwe gerechten door komen, maar echt daaraan ergeren doe je je niet omdat het uitzicht en de omgeving het allemaal goed maakt. Met bijna geen toeristen (totaal onvindbaar deze parel voor de Amerikanen op hardloopschoenen met fanny-pack natuurlijk) is de sfeer heel relaxt en ongedwongen is en op een mooie zomeravond blijf je er zo een paar uur (te lang) hangen. Conclusie: allemaal een keer gaan eten! En ik ben echt een heel groot fan van je restaurant Tim! Nooit meer acteren!

BAR CARTER, AMSTERDAM

MOOD: lekker eten en tafelen. MONEY: $$
http://barcarter.nl/

Tot een half jaar geleden wist ik nog niet van het bestaan van Bar Carter af. Dus of het is net open, of ik ben weer eens te laat met het spotten van een leuk restaurant. Ik gok het tweede, maar wat een fijne en chille plek is dit om te komen zeg. Ik ben fan! Mooi interieur, heel aardig personeel (iets wat niet meer vanzelfsprekend is in Amsterdam tegenwoordig, mijn hemel wat zijn mensen soms arrogant) en een lekkere kaart. Doordat ze heel slim een ruimte speciaal om te borrelen hebben vrijgehouden is het er tot laat druk en in de zomer is er een groot te terras om aan te schuiven. Het eten is lekker, van alles wat met als basis goede salades en lekker vlees terwijl het goed te betalen is. Al kan je het uiteraard zo bont maken als je zelf wilt. Mooie wijnkaart met een prima prijs kwaliteitsverhouding. Al met al zeker een aanrader om met vrienden of vriendinnen een avondje te gaan eten en daarna nog even te blijven hangen voor een borrel!

En ps. Laat me alsjeblieft de loterij winnen, dan koop ik meteen een huis in die straat/buurt. Wat mooi zeg!

JACKSON DUBOIS, AMSTERDAM

MOOD: Lekker en niet te duur willen eten. MONEY: $
www.jacksondubois.com

In de avond wordt het Esprit cafe op het spui ”omgetoverd” in Jackson Dubois. Ik wist dit verrassende feitje niet, toch is het leuk om te weten he?! Jackson Dubois is een streetfood en no-nonsense restaurant. En ik weet niet hoe ze het doen, maar het lijkt er ineens heel anders uit te zien dan overdag. Het brave esprit cafe is niet te herkennen. Erg aardig personeel, niet schandalig hoge prijzen en lekker eten. De kaart bestaat uit kleine gerechten met het formaat van een tussengerecht, waarbij aangeraden wordt er 3-4 te nemen voor een volledige maaltijd. Wij namen allebei 2 gerechten en een toetje en waren daarmee ook al zeer tevreden. Maar voor mannen met echte trek is misschien een 4e gerecht een goede optie! De hotdog (6 euro) is heerlijk en ook de hamburger (8 euro) is heerlijk mals. Maar de knaller van de kaart is, hoe simpel maar ZO lekker, de truffel pizza (7,5 euro). Een schattig formaat, knapperige korst en een goede combinatie van smaken op de pizza. Mijn date wilde het bordje nog aflikken (erg sexy om naar de kijken overigens..) zo lekker vond hij het. Vergeet als toetje niet het amerikaanse trio te nemen, want vooral voor de marshmello en de donut zou je me ’s nachts wakker kunnen maken. Wat jammer dat een marshmello dan zo klein is, je zou bijna een nieuwe willen vragen. De huiswijn (sauvignon blanc 24.50 euro) is lekker en daarnaast hebben ze nog een uitgebreide cocktailkaart die al uitgevonden is door de halve stad want ’s avonds stroomt het restaurant vol met mensen die komen borrelen en gaat de muziek ook wat harder. Zeker een keer naar Jackson Dubois gaan voor een gezellige avond en een cocktail! En vergeet de marshmello niet.

PANACHE, AMSTERDAM

MOOD: vrijdagavond eten en borrelen. MONEY: $$
http://cafepanache.nl/

Panache is niet perse een new kid on the block, maar wel een blijvend kid on the block. Wat is het toch een feest om hier te komen, zelfs op een maandagavond. Al bij binnenkomst valt op dat er op de styling niet bezuinigd is en doet het eigenlijk een beetje buitenlands aan. Het personeel is vriendelijk en professioneel en de kaart is niet duur en heeft van alles wat. Steak tartaar (11 euro) heeft heerlijke smaken, de BBQ shell fish (24 euro) is ambitieus om in je eentje te nemen maar heeft wel die goede rokerige smaak van de BBQ en de cote de beouf (800 gr, 60 euro) is zo lekker dat ik daar alleen al voor nog een keer zou gaan. Niet normaal mals. Panache is perfect geschikt om lekker te borrelen op vrijdag of zaterdagavond met vrienden of vriendinnen. Wel even van te voren reserveren want ik ben niet de enige die deze tent fantastisch vind. Neem na het eten nog een goeie cocktail (neem de pornstar) en je kan direct door de stad in of je neemt daarna nog een cocktail en rolt dan naar huis. Alles kan. Ook stiekem naar de zeer goed gelukte barmannen loeren bijvoorbeeld. Maar dat heb je niet van mij want ik heb een vriend dus ik kijk officieel niet meer naar andere mannen…

RON GASTROBAR, AMSTERDAM

MOOD: echt goed willen eten. MONEY: $$
www.rongastrobar.nl

Als ik ouder was geweest en Ron Blaauw was vrijgezel geweest (geen idee of hij dat nu is) was ik als een gek achter Ron Blaauw aangegaan. Dan had ik geprobeerd hem zover te krijgen dat hij met me zou trouwen zodat hij elke avond voor me zou kunnen (moeten) koken. Ik besef me dat de kans dat dit werkelijk gaat gebeuren betrekkelijk klein is, dus voor nu ben ik hem zo dankbaar dat hij zijn 2-sterrenrestaurant heeft gesloten en het voor de normale mens toegankelijk heeft gemaakt bij hem te komen eten. Ron Gastrobar staat misschien wel op 1 in mijn persoonlijke top van restaurants en zijn nieuwe Oriental restaurant komt daar dichtbij in de buurt. Prachtige aankleding, aardige, heerlijk Amsterdamse, bediening en waanzinnige gerechten. Simpel, overzichtelijk, maar zo smaakvol! De coquille (Ron Gastrobar) is favoriet. Als je in Amsterdam bent ABSOLUUT naar 1 van zijn restaurants gaan. Ook als je portomonnee niet waanzinig dik is. Gerechtjes zijn 15 euro per stuk en met 2-3 gerechtjes ben ik altijd erg tevreden. Maar Ron, mocht je dit toch lezen: zullen we trouwen? Ik beloof dat ik elke avond de afwas zal doen.

CANVAS OP DE 7e, AMSTERDAM

MOOD: eten & dansen. MONEY: $
www.volkshotel.nl

Niet het eerste restaurant waar je aan zal denken als je uit eten gaat in Amsterdam, maar desalniettemin toch wel leuk om een keer naartoe te gaan. Met name ’s avonds, overdag zou ik het niet aanraden. Het oude Volkskrant kantoor is omgebouwd tot een hip en apart hotel met op de topetage Canvas op de 7e. Het uitzicht is geweldig, je kijkt over heel Amsterdam. Bij het binnenlopen ruik je dat er de avond ervoor een feestje is geweest en is men druk bezig met afbouw/opbouw van installaties wat soms een beetje irritant is. Dat het echt restaurant is om ’s avonds naartoe te gaan wordt dus al vrij snel duidelijk. Net iets de licht, net iets te luidruchtige opbouw voor de avond en gewoon niet een warm genoeg interieur om overdag ook aantrekkelijk te zijn. En dat is jammer, want hun lunchkaart is goed. Lekkere gerechten en niet van die kleine porties. Het eten (de hamburger, 15 euro) smaakt goed en de smoothie (4 euro) is echt verrukkelijk. Het personeel is aardig en behulpzaam. ’s avonds zeker een keer gaan, ’s middags ergens anders naartoe!

ATELIER, AMSTERDAM

MOOD: dinner&drinks. MONEY: $
http://www.atelier-schinkel.nl/#home

Een beetje gemengde gevoelens overgehouden aan het bezoek bij Atelier ondanks dat ik het wel graag heel erg leuk WIL vinden. Want het heeft eigenlijk alles in zich om een geweldig restaurant te worden. Dus ik zal je vertellen waarom ik vind wat ik vind. Komt ie. Ik vind het ten eerste fantastisch dat er een nieuw restaurant geopend is waar het eten en drinken weer betaalbaar is. Mijn allergrootste complimenten voor dat feit. Geen voorgerechten voor 20 euro en geen gin-tonics voor 16 euro. Gewoon een prima betaalbaar menu en ook de wijnkaart is echt keurig. Ik hou ervan. En volgens mijn weten is bija niemand in Nederland miljonair, dus zullen jullie er ook wel van houden. Punt 2; het personeel. Mega aardig. Niet arrogant zoals in sommige zaken, maar gewoon vriendelijk en behulpzaam. Amen. Punt 3: de dj tijdens het eten, klinkt mij als muziek in de oren. En het past ook bij de setting van het restaurant. Industrieel, niet te pretentieus en gewoon chill. Dat de muziek om 11 uur zo hard staat dat je je de volgende dag een beetje schor bent van het kletsen met je overbuurman is ok. Dus eigenlijk is alles toch top aan dit restaurant zou je zeggen? Ja dat is het ook. Bijna alles. Omdat wij er op een vrijdag waren en het restaurant nog niet zo lang open is, was er iets te weinig ingekocht. Van de eerste 3 gerechten die wij bestelden, hoorden we een half uurtje later dat er 2 niet meer zijn. En toen we 2 nieuwe gerechten hadden besteld was er daarvan 1 ook weer op. Niet dramatisch. Wel jammer als de kaart uit ongeveer 9 gerechten in totaal bestaat. Er bleef niet zo heel veel over. Datgene wat we kregen was lekker, maar je merkte wel dat de keuken het rete druk had en soms wat steekjes had laten vallen. Dus als ze eenmaal gewend zijn aan de drukte is het denk ik echt een topper, nog even de kinderziektes eruit krijgen!

MORGAN & MEES, AMSTERDAM

MOOD: goed eten in een mooi restaurant. MONEY: $$
www.morganandmees.com

Geweldig interieur, aardig personeel en een simpele no-nonsens kaart. Niet het beste restaurant van Amsterdam, maar wel gewoon heel goed. En lekker. Deze tent is nog niet zo lang open maar zit elke avond dat ik er langsfiets stampvol. En dat is zeer terecht. Door hun slimme tuin die overdekt is zitten er op een avond dat er in Amsterdam niemand meer buiten zit daar nog mensen lekker warm buiten. Pasta vongole is heerlijk, de hamburger ook een aanrader. De wijnkaart is uitgebreid en goed. Een super leuk restaurant om op date te gaan of met je familie te eten! Ook om te lunchen overigens.

11925730_182223758777004_252525405_n

KOEVOET, AMSTERDAM

MOOD: knus italiaans eten. MONEY: $

Ik denk niet dat ik je iets nieuws vertel als ik zeg dat dit restaurant een echte aanrader is. Ik vind alleen het interieur al zo lief! Net alsof je de te volle huiskamer van je oma zit en daarmee totaal anders dan alle nieuwe hippe restaurants in Amsterdam. Dat je buren zo dichtbij zitten dat je je buurvrouw hoort zeggen dat de buurman met z’n mond dicht moet eten neem je gewoon voor lief. Het hoort bij dit restaurant, lekker knus. Alleen oppassen met dingen zeggen die niet iedereen hoeft te horen dus. De bediening is erg vriendelijk, het eten echt Italiaans en ontzettend lekker. Het is ook een top restaurant om op date te gaan want het is namelijk nog best romantisch. En het lijkt heel anoniem dus je scoort punten omdat je date denkt dat je er echt heel lang over na hebt gedacht. En ik zal niet zeggen dat je dit restaurant via mij hebt! (Ze hebben trouwens geen website, dat is toch ook zo lief?!)

LE GARAGE, AMSTERDAM

MOOD: fancy dinner. MONEY: $$
http://restaurantlegarage.nl

De verwachtingen voor Le garage waren hoog gespannen gezien de hoge noteringen in lijsten van goede restaurants, maar zoals je al wel aan deze zinsopbouw merkt ging ik niet uit m’n dak van enthousiasme bij het eten in Le garage. De franse kaart is uitgebreid, met veel verschillende smaken en een betaalbaar menu. De steak tartaar (aan tafel klaargemaakt) is niet heel bijzonder, de escargots zijn wel heerlijk! De bediening lijkt het soms een beetje kwijt te zijn en niet de kennis of de kwaliteit te hebben die je verwacht in zo’n tent. De wijnkaart is minstens zo dik als een atlas en bevat de heerlijkste wijnen. Het interieur is een beetje verouderd en het licht is vooral niet romatisch genoeg. Le garage is zeker een goed restaurant met lekker eten, maar ik vind het niet de knaller die ik verwacht had dat het zou zijn.

BRIX, AMSTERDAM

MOOD: borrelen en snacken. MONEY: $
http://www.cafebrix.nl/

M’n lievelingsplek om lekker te zitten! Ik ben hier zelfs een tijdje gaan ‘’werken’’ (lees: 1 avond in de week een beetje gaan chillen) omdat ik het zo’n leuk restaurant vond. Brix draait al jaren als een trein, maar desondanks blijft de eigenaar doordenken en verbouwt hij de hele zaak 2 jaar geleden. Een nieuw witter cleaner interieur is het gevolg, geschikter om overdag ook veel mensen te ontvangen. De lunchkaart is heerlijk en ’s avonds is het daar werkelijk een feestje. Je hoeft er niet eens perse te eten, borrelen met een lekkere borrelplank is ook al heel goed. Vergeet de Peking eend niet te bestellen en laat David (de enige jongen die er werkt, zwart haar, baard) een lekkere cocktail voor je maken. En doe ‘m de groeten van Kristien.

THE DUCHESS, AMSTERDAM

MOOD: ‘’zullen we ons mooi sjiek aankleden vanavond?’’ – money: $$$
http://the-duchess.com/

Nieuw, grotesk restaurant achter het W in het centrum van Amsterdam. De hal verraadt niets van wat je kan verwachten en bij het openen van de deuren denk je daadwerkelijk ergens in het buitenland te zijn. Over de top. Er lopen (on-nederlands) prachtige meisjes rond in hetzelfde pakje om je naar je tafel te loodsen en achter de bar staan de bijzonderste cocktailshakers. Het eten is duur, net zoals eigenlijk alles daar wel duur is. De zelfgekweekte caviaar en de Wellington beef zijn bijzonder smaakvol. De steak tartaar heeft geen andere smaken dan bij een ander restaurant. De wijnkaart is uitgebreid en het kan net zo duur worden gemaakt als je zelf wil. Aanrader? Twijfel. Ik vond het erg duur voor wat het was. Dus alleen als je echt iets te vieren hebt omdat je de loterij hebt gewonnen zou ik het doen. Als je een avondje gewoon sjiek wil doen met je liefde kan het ook en is het helemaal fijn om daar lekker te zitten. Maar zeker geen restaurant om een even snel een hapje te gaan eten.

11850378_1624975997764513_1555688810_n

DE LUWTE, AMSTERDAM

MOOD: hier je schoonouders naartoe meenemen = punten scoren. MONEY: $$
http://restaurantdeluwte.nl/

Een absolute aanrader. Een mooi strak interieur en een goede degelijke kaart. Lekkere cocktails en een fijne sfeer. Vooral leuk om met familie of een groep te gaan eten als je lekker wil eten, iets minder geschikt voor een romantische date (maar nog steeds heel leuk hoor!). De coquilles zijn zeer smaakvol en ook de tournedos is een aanrader. Een heel mooi restaurant met een prachtige kaart en heerlijke gerechten!

W LOUNGE, AMSTERDAM

MOOD: teveel geld uit willen geven om er niks voor terug te hoeven krijgen MONEY: $$$$$$$$
http://www.wamsterdam.com/wlounge

Ik weet dat dit geen restaurant is en ik weet dat ik nu waarschijnlijk als een gefrustreerde chick over ga komen, maar ik wil gewoon even laten weten dat je hier niet naartoe hoeft te gaan. Want my god: wat een deceptie. Dat het nieuwe W hotel een prachtig gebouw heeft, absoluut. En dat het ook af en toe leuk is om een keer wat sjieker te doen. Helemaal mee eens. Maar daarvoor hoef je niet naar de Wlounge. De mevrouw (lang, hoge hakken, kort rokje, niet perse heel aardig) die je naar je tafel brengt doet moeilijk als je jas niet aan haar wil geven en besluit vervolgens je maar te negeren. Het personeel is wat arrogant, maar doet wel z’n werk. En over het meest besproken roof-top zwembad van Amsterdam kan ik als er naar kijk alleen maar denken; hoe gaan mensen hier ooit in zwemmen?! Als het 1 meter breed is, is het veel. Maar then again; het zal wel weer zo’n ”op het randje zitten in je mooie bikini zwembad worden”. Het lijkt mij vooral mooi als er iemand een bommetje in zou doen. En dan de grootste ergernis: de prijzen. Voor 6 drankjes (2 wijn, 2 biertjes en 2 fris) ben je 48 euro kwijt. Natuurlijk. En als je aan het personeel vraagt of er misschien een foutje is gemaakt en er teveel aangeslagen is zegt de ober met en strak gezicht dat je wijn 13 euro per glas was. Mag je van te voren wel even zeggen toch? Tot zover mijn frustratie over WLounge, gewoon lekker niet naartoe gaan mensen. Bleh.

MAZZO, AMSTERDAM

MOOD: snel, maar toch heel lekker, een hapje eten. MONEY: $
http://www.mazzoamsterdam.nl/

Het industriële interieur van Mazzo is prachtig en niet te missen. Bij binnenkomst zijn de grote mooie lampen die de naam Mazzo vormen indrukwekkend. Aardig personeel en een heerlijke italiaanse menukaart. Een zeer goede optie om met een groep te gaan eten want het is groot genoeg om vele mensen te ontvangen. Zeker een aanrader om een keer lekker te gaan eten!

SPAGHETTERIA WEST, AMSTERDAM

MOOD: mega lekkere pasta eten. MONEY: $
http://spaghetteria-pastabar.nl/

Dit restaurant is een absolute aanrader! Heerlijk eten, gezellig druk en alleen maar grote tafels waar iedereen bij elkaar zit. Pluspunt: de knappe mannen in de bediening krijg je er gratis bij. Italiaanse simpele kaart met 6 wisselende spaghetti’s, allemaal even lekker. Makkelijk om even met iemand een hap te eten, nog beter om met meer mensen te gaan en lekker lang te blijven zitten om na het eten een scropino te drinken. En dan nog een. En dan nog een. Zeker gaan eten als je een keer in de buurt bent! (let op: je kan er niet reserveren, maar er is bijna altijd wel plek en even wachten is ook geen schande)

RESTAURANT C, AMSTERDAM

MOOD: zaterdagavond fancy en goed eten. MONEY: $$
http://www.c.amsterdam.nl

Nieuw restaurant gelocaliseerd in het oude Baut. En hoewel Baut niet aan de volwachtingen voldeed, is restaurant C een heel ander verhaal. Bijzondere kaart, aardige bediending en een prachtig restaurant. Bijna een beetje on-nederlands. Fris voorgerecht, heerlijk vlees als hoofdgerecht (zo lekker!!!) en een goed toetje. Absoluut een aanrader om met je lief te gaan zitten, je kan er namelijk ook aan een verhoogde bar zitten. Of een drankje aan de voorkant drinken. Wat ik bij Baut miste, het avondje uit gevoel, heeft C in overvloed! Must go!!

HALTE 3, DE HALLEN, AMSTERDAM

MOOD: gezellig zitten, borrelen. MONEY: $$
http://www.halte3.nl/

Tussen MEAT WEST en de hallen in ligt halte 3. Een licht, niet pretentieus restaurant met een prachtige bar in het midden. Door de hoge muren van de hallen, voelt dit meteen heel industrieel aan zonder kil te zijn. De bediening is aardig, de menukaart ziet er goed uit. Het eten is lekker, zonder heel bijzonder te zijn.

AAN DE AMSTEL, AMSTERDAM

MOOD: no nonsense, heel goed eten. MONEY: $$
http://www.aan-de-amstel.nl/

Knallertje aan de Amstel! Dit kleine gezellige restaurant is echt een aanrader. Aardige eigenaar die tevens ook bedient en een goed verhaal bij z’n eten heeft. Iedereen blijft na het eten lekker lang hangen dus je hoeft geen 2e doel te hebben om de avond compleet te maken. Heerlijk eten en een goede sfeer. Ik ben erbij!