Gegrilde biefstuk salade met zelfgemaakte pesto

Het is even een werkje om al die courgette reepjes te grillen, maar dit maal is wel erg lekker en ook nog eens heel gezond. Geen koolhydraten en veel groeten! Een super gerecht om in de zomer te eten, kan als als lunch of als avondeten. Doet het ook zeker goed bij je gasten! Heerlijk!

Ingrediƫnten, 2 personen.

 • 2 goede kwaliteit biefstuk of (nog beter) rib eye
 • 2 kleine kroppen little gem
 • bakje zongedroogde tomaatjes
 • flink bosje basilicum
 • 4 lente uitjes
 • 1 courgette
 • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
 • eetlepel pijnboompitten
 • halve teen knoflook
 • olijfolie
 • rode wijn azijn
 • mosterd
 • peper en zout
 • grillpan

Begin het met grillen van de courgette. Snijd daarvoor de courgette in zo dun mogelijke reepjes, bedruppel ze met wat olijfolie en gril ze omstebeurt tot er mooi relief in de courgettes zit. Doe ondertussen de basilicum in een keukenmachine, samen met lekker wat olijfolie (3 eetlepels, of wat je lekker vindt), de knoflook, pijnboompitten, en 1/3 van de parmezaanse kaas. Mix dit geheel tot alles gesneden is en breng op smaak met zout en peper. Als je de pesto wat dunner wil doe je er nog wat olijfolie bij. Maak nu een dressing door in een kommetje 1/3 rode wijn azijn, 1/3 mosterd en 1/3 olijfolie te doen. Snijd de little gems in de lengte doormidden en haal deze helften even door de dressing. Grill nu kort mee in de pan. Doe hetzelfde met de lente uitjes.

Als alles gegrild is, leg je het alvast op een schaal. Verdeel de tomaatjes erover en gril als laatste nog de biefstuk. Snijd deze daarna in kleine reepjes en verdeel deze ook over de salade. Top af met wat goede klodders pesto en druppel daarna de overgebleven dressing er nog overheen. De parmezaanse kaas er nog over en klaar is kees. Smullen!

Close