De afgelopen jaren is de nadruk meer en meer op gezond en zo slank mogelijk eten komen te liggen. Opzich een goede trend in een wereld waar overgewicht maar blijft toenemen en je moet natuurlijk ook gewoon proberen zo gezond mogelijk te eten. Maar ik vind het bijzonder knap als je je hele leven lang geen pasta, lekker brood of een goed stuk taart meer kan eten en alleen maar aan de courgettini of amandelmelk zit (serieus, echt knap!).

Naar mijn mening zit de kunst vooral in de balans. In principe kan je alles eten, als het maar met mate is. En met ‘’alles ‘’ bedoel ik uiteraard: alles wat je zelf vers bereid. Dus geen pakjes, zakjes of voorverpakte maaltijden met veel zout en smaakmakers. Dat schap moet je absoluut voorbij lopen. En het liefst in een flink tempo, dan verbrand je ook nog lekker wat calorien.

Mijn vriendinnen kwamen niet meer bij toen ze zagen dat ik deze site was begonnen, dit omdat ik 5 jaar geleden werkelijk nooit kookte. Maar alles kan veranderen en iedereen kan, ik ben het levende bewijs, een beetje koken. Dus als je van gezond, maar vooral van lekker eten houdt moet je zeker deze site in de gaten houden, want er gaan nog vele gerechten en ideeën komen die heel makkelijk te maken zijn. En als je van een beetje minder gezond eten houdt moet je ook zeker niet afhaken, dat gaat ook zeker nog voorbij komen!

Liefs kristien

Ps. Als je aanvullingen, vragen of dingen hebt die je graag wil zien op deze site mag je het me altijd laten weten! Tips voor nieuwe gerechten zijn zeker ook altijd welkom.

Foto gemaakt door Vivian Hoorn