Voor de verandering nog maar weer een keer een recept van Ottolenghi. Ik blijf het namelijk altijd zo lekker vinden al zijn recepten. Toegegeven: het is vaak niet maar 5 minuten werk en soms moet je er nogal wat vreemde ingrediënten overal voor vandaan plukken, maar het is het zeker waard! Vandaag een redelijk bekend gerecht, namelijk de gegrilde aubergine met saffraanmayonaise Een heerlijk gerecht en voor zover ik weet ook nog eens best wel gezond. Handig dus!

Ingrediënten, voor 2 personen:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Week de saffraan vijf minuten in het warme water. Doe de yoghurt, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en een snufje zout in een kom. Roer goed door en giet er het saffraanwater bij. Zet koud weg. Snijd de aubergines in plakjes of in stukken van ongeveer gelijke grootte. Leg ze op een bakplaat, giet er wat olijfolie overheen en bestrooi ze met peper en zout. Rooster nu de aubergines in de oven tussen de 20 en de 35 minuten, tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur, giet er de saus over en bestrooi de aubergines met granaatappelpitten en pijnboompitten. Garneer het geheel met de basilicumblaadjes.

Close