Broodje ”chicken-tonato”

Broodje ‘’chicken-tonato’’

Dit broodje heb ik soort van per ongeluk uitgevonden, maar de smaken gaan wel heel goed samen! Het is heerlijk als lunch gerecht en je kan de tonijnsalade bewaren en gebruiken voor de borrel met een toast. Niets zo lekker als een verse, zelfgemaakte tonijnsalade!!

Ingredienten: (voor 2 personen)

  • blikje tonijn (in water)
  • 50 gram sla
  • 2 eetlepels kappertjes
  • paar takjes peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 50 gram gegrilde kipfilet
  • 4 kleine broodjes voor in de oven of vers
  • alfalfa
  • olijfolie
  • peper + zout

Doe de broodjes in de oven en bak ze bruin. Meng ondertussen het blikje tonijn met de (gesneden) kappertjes, de mayonaise en de gesneden peterselie tot 1 geheel. Doe er wat olijfolie en peper en zout bij en maak naar smaak. Als je het te dik vindt doe je er wat water bij en als je het te dun vindt doe je er wat mayonaise bij. Beleg de broodjes met de sla en de kipfilet, doe de tonijnsalade eroverheen en leg er lekker wat alfalfa bovenop! Top lunch!

“Chicken-tonato” Roll  

I sort of invented this sandwich by accident. Nevertheless, the flavors go really well together! It is delicious dish for lunch and you can save the tuna salad for afternoon drinks with some toast. Nothing tastes as good as a fresh, homemade tuna salad!!!

Ingredients (2 servings)

  • Can of tuna (water based)
  • 50 grams of lettuce
  • 2 tbsp. of capers
  • Few wigs of parsley
  • 3 tbsp. of mayonnaise
  • 50 grams of grilled chicken breast
  • 4 small oven buns or fresh from the bakery
  • Alfalfa
  • Olive oil
  • Pepper and salt

Place the buns into the oven and bake until nicely brown. Mix the tuna with (cut) capers, mayonnaise and chopped parsley until one substance. Add some olive oil, pepper and salt as you like. If you find the salad too thick, add water. If it’s too thin add some mayonnaise. Place the lettuce and chicken on the buns and put your tuna salad over it with some alfalfa on top! Great lunch!

Close