Tomatensalade met knoflookbrood

Tomaten-gegrilde paprika salade met knoflookbrood!

Dit gerecht is 2 in 1. Het is alsof je shampoo koopt en de conditioneer er gratis bij krijgt. Helemaal fantastisch dus. Alleen wordt in dit geval de kwaliteit van de gerechten niet minder omdat het een combo deal is. (Iets wat ik wel vind van een shampoo-conditioner-in-1 dus mocht ik ooit een zeer machtig mens worden is dat een van m’n eerste actiepunten wat ik aan ga kaarten. Niet heel lang daarna zal ik gaan werken aan een 3-daags weekend. Moet kunnen). Maar je kan deze twee gerechten uiteraard ook los eten, het brood kan altijd en vindt iedereen erg lekker.

Ingrediënten voor de salade (2-3 personen)

 • mix van 30 kleine tomaatjes (mogen cherry tomaat zijn of alle kleine soorten die je lekker vindt, in alle kleuren)
 • pot geroosterde paprika’s (je mag ze ook zelf maken, maar zo is het ook heel lekker)
 • ¼ ciabatta
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 2 tenen knoflook
 • handje basilicum
 • handje tijm
 • 80 gram Parmezaanse kaas
 • rode wijn azijn
 • olijfolie
 • balsamico
 • peper en zout

Ingrediënten voor 1 brood

 • de rest van de ciabatta
 • peterselie
 • 2 tenen knoflook
 • olijfolie
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180C. Snijdt voor de salade de tomaatjes in tweeën, de paprika in kleine stukjes en meng deze in de schaal waarin je het gaat serveren door elkaar. De sap van de paprika kan zo lekker mengen met die van de tomaat. Snijdt of pers ondertussen de knoflook heel fijn, de kappertjes klein en de basilicum in kleine reepjes. Meng dit ook door de paprika en tomaat. Schaap de Parmezaanse kaas erover heen. Doe in een ander kommetje 1/3 olijfolie, 1/3 balsamico, 1/3 rode wijn azijn en meng dit met de salade. Snijdt de ciabatta in kleine stukjes van 1 cm bij 1 cm en leg deze op een bakpapier. Druppel er lekker wat olijfolie over, peper, zout en verdeel de tijm. Hussel met je handen het brood zodat de olie lekker wordt opgenomen door het brood en de tijm lekker verdeeld wordt. Leg het brood weer een beetje uitelkaar en bak daarna ongeveer 10 minuten (wel in de gaten houden!) lekker bruin in de oven. Doe het brood pas net voordat je het serveert over de salade, dan blijven ze lekker knapperig!

Voor het ciabatta gerecht maak je in de rest van het ciabatta in de breedte om de centimeter sneetjes zonder hem helemaal door te snijden. Maak 1 snee over de hele lengte, ook weer zonder hem helemaal door de snijden. Open met je vingers een beetje de ingesneden lijntjes. Doe er lekker wat olijfolie olie overheen en probeer het ook een beetje in het brood te krijgen. Snijdt of pers de knoflook en hak de peterselie heel fijn. Doe dan  op het brood en druk het er ook een beetje in. Wikkel het brood in bakpapier en leg hem ongeveer 20 minuten (of tot hij mooi bruin is) in de oven. Hou hem wel een beetje in de gaten!

 

Tomato and grilled paprika salad with garlic bread!

This dish is a 2 in 1. It is like buying shampoo with free conditioner. Totally awesome! It is the only combo deal where quality of the dish does not decrease (something I find usually happens with a shampoo and conditioner in one, so if I ever become a very mighty person, that will be one of my first action points). You can also split these two dishes off offcourse, the bread is always good!

Ingredients of the salad (2-3 servings)

 • Mix of 30 small tomatoes (cherry tomatoes or any other small tomatoes that your like, in all colors).
 • Jar of roasted paprika (you can make them yourself, but these are also quite tasty).
 • ¼ ciabatta bread
 • 1 tbsp. of capers
 • 2 cloves of garlic
 • Handful basil
 • Handful of thyme
 • 80 grams of Parmesan cheese
 • Red win vinegar
 • Olive oil
 • Balsamic vinegar
 • Pepper and salt

Ingredients for garlic bread

 • Ciabatta bread
 • Parsley
 • 2 cloves of garlic
 • Olive oil
 • Pepper and salt

Preheat the oven to 180 degrees Celsius. For the salad, slice tomatoes in half, chop the paprika into small pieces and mix into a large serving bowl. De juice of the paprika will blend nicely with the juice of the tomatoes. Meanwhile, chop or press the garlic finely, chop capers until small and basil into thin slices. Mix with tomatoes and paprika. Scrape all over with Parmesan cheese. Stir 1/3rd of olive oil, 1/3rd balsamic vinegar and 1/3rd of red wine vinegar into a small bowl and mix with the salad. Slice your ciabatta bread into small pieces of 1×1 cm and place them on a baking sheet. Drizzle with olive oil, pepper, salt and spread thyme all over. Toss everything with your bare hands so the olive oil is absorbed and thyme is mixed all over. Spread the bread evenly again and bake for about 10 minutes (keep a close eye on it!) until nicely gold. Add the bread to the salad just before serving so they stay very crispy.

For the garlic bread use the rest of the ciabatta and make small cuts every centimeter without slicing all the way through. Make a long cut through the length of the bread. Using your fingers, open the bread a little and spread some yummy olive oil over and in-between. Chop or press the garlic and finely chop the parsley. Add this on the bread while pressing it in a little. Wrap entirely in a baking sheet and place in the oven for about 20 minutes (until golden brown). Just keep a close eye on it!

Close