Aubergine artisjok borrelhap

Het was echt best wel moeilijk dit gerecht er zo lekker op de foto uit de laten zien als dat het proefde. Met een broodje gaat dit toch een stuk makkelijker! Desalniettemin is dit wel een hele goeie om op tafel te zetten tijdens een borrel als je wat gasten hebt of gewoon zelfs als bijgerecht als je er zin in hebt. Gezond is het niet echt, lekker is het wel gelukkig. Ik heb dit voor het eerst op een borrel gegeten en wilde meteen het recept. Het is gemaakt door de moeder van een vriendin van mijn moeder. En Yvette (zo heet de vriendin van mijn moeder voor de geïnteresseerden) vertelde dat ze aan iedereen die dit gerecht eet het recept moet geven omdat het zo lekker was. Ik heb er wat aubergine bijgedaan omdat er dan toch nog wat extra vitamines inzitten. Niet echt natuurlijk, dat weet ik ook wel, maar het gaat om het idee. Dus kijk even verder dan de foto en maak het een keer. Wedden dat je Yvette’s moeder onwijs dankbaar bent?

Ingrediënten, voor 1 overschaal:

  • 1 halve aubergine
  • 1 pot artisjokkenharten
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote lepel Hellmans mayo (Ik dacht eigenijk dat het niet zoveel uitmaakte welke mayo je zou gebruiken, maar ik heb me laten vertellen dat dit ECHT HEEL belangrijk is dat je het wel doet. Dus ik heb het maar gedaan.)
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 1 flinke hand parmezaanse kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 brood om mee te dippen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in hele kleine stukjes. Met schil mag best. Zet een pan op het vuur en bak de aubergine 5 minuten in de pan op matig vuur. Snijd ondertussen de artisjok, knoflook en cheddar kaas in kleine stukjes en doe dit in een kom. Rasp de kaas en doe dit bij het mengsel. Doe er de aubergine bij als deze klaar is en doe er een grote lepel mayo bij. Voeg nog de mosterd toe en mix goed. Zet een half uurtje in de oven en dien warm op met het brood!

mytaste.nl
Close