Bloemkoolsoep met saffraan

Ik had voor de verandering een dag dat ik alleen maar gezond wilde eten maar geen inspiratie had. Op zo’n dag ga ik letterlijk naar de supermarkt en kijk ik op de groenten afdeling wat me lekker lijkt. Vrijwel nooit is een bloemkool dan de gelukkige winnaar, maar voor deze soep leek dit me wel lekker. En dat was het ook zeker!!

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 blokje groentebouillon
  • theelepel draadjes saffraan
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram creme fraiche
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper + zout

Snijdt de knoflook en ui en fruit deze samen met wat olijfolie een paar minuten in een diepe pan. Snijd de trosjes los van de bloemkool en doe ze bij de ui en knoflook. Ze hoeven niet perse heel klein te zijn. Doe er de theelepel saffraan bij en het bouillonblokje en overgiet de bloemkool met water tot deze helemaal onderstaat. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een lekkere dikke soep. Als je hem te dik vindt mag je er best nog wat water bij doen. Doe een beetje zout en een beetje peper erbij en roer de creme fraiche er doorheen. Doe bij het opdienen wat gesneden peterselie in de kom met soep en je hebt een heerlijke maaltijd!!!

Close