Dit recept stond al vanaf het begin op mijn blog maar mag eigenlijk echt wel wat meer aandacht. Want zoiets lekkers mag niet in de vergetelheid raken. Ik heb echt lang niet altijd tijd (en zin) om zelf een appeltaart te maken en bak met hetzelfde gemak een kant en klare cake (flinke zonde, maar hoe lekker is dat?!) om die meteen op te kunnen eten. Als je een keer een halve dag vrij hebt en zin hebt om je appel-schil-skills te trainen kan ik je dit zeker aanraden! Het is namelijk wel echt een heerlijke appeltaart, dus ik zet hem graag nog even in de spotlights!

Ingredienten: (1 taart)

 • 320 g bloem
 • 210 g suiker
 • zakje vanillesuiker (7 gram)
 • snuf zout
 • 220 g boter
 • 1  ei
 • 20 dl water
 • 7  appels
 • 40 g rozijnen
 • kaneelpoeder

Verder:

 • springvorm

Verwarm de oven op 170 graden voor. Zorg dat de boter zacht is (mag even in een pannetje gesmolten worden op laag vuur) en meng de bloem, vanillesuiker, zout, boter en het ei door elkaar. Voeg daarbij de helft van de suiker (+-100 gram). Mix goed, met je handen of met een mixer tot het een mooi deeg wordt wat alleen al zo lekker ruikt! Als het nog te plakkerig is voeg je wat bloem toe en als het iets te los is voeg je wat boter toe. Vet daarna de springvorm helemaal in met boter en schil de appels en snij deze in kleine stukjes. Doe ze in een aparte kom en voeg de rest van het suiker, de rozijnen en naar smaak wat kaneelpoeder toe. Meng dit goed. Haal dan een klein stukje wat je denkt nodig te hebben voor op de taart van het deeg af en ‘’bekleed’’ de springvorm lekker met het deeg. Ook de zijkant omhoog. Druk het lekker aan. Doe daarna het appelmengels in de springvorm. Als je nu veel tijd hebt kan je van het deeg wat je hebt nu mooie dunne reepjes maken en deze zoals een echte appeltaart hoor te hebben erop leggen. Als je minder tijd hebt doe je het wat sneller en wordt je taart iets minder mooi maar wel even lekker! Zet de taart in het midden van de oven voor 60 minuten tot hij mooi bruin is. Laat even afkoelen maar eet hem vooral als hij nog een beetje warm is! 

Apple pie

I can be very honest about this, this recipe is just a simple but really good apple pie. No crazy or difficult scenes around it, not a crumble pie, not wrapped like a cake. It’s just an ordinary apple pie. But a delicious one!

Ingredients: (1 pie)

 • 320  grams of flour
 • 210  grams of sugar
 • vanilla sugar (7 grams)
 • a pinch of salt
 • 220  grams of butter
 • 1  egg
 • 20 dl of water
 • 7  apples
 • 40  grams of raisins
 • cinnamon powder

Additional:

 • spring form pan

Preheat the oven to 170 degrees Celsius. Make sure the butter is soft (you can melt it in a small pan on low heat) and mix the flour, vanilla sugar, salt, butter and egg together. Add half the amount of sugar (+- 100 grams). Mix thoroughly with your hands or a mixer until you have a nice dough which already smells so good! If the dough is still too sticky add some more flour if it’s too loose add some more butter. Grease the spring form pan with butter and peel the apples and slice them into small parts. Put them in a separate bowl and add the other half of sugar, raisins and cinnamon powder as you like. Mix everything well together. Separate a small amount of dough which you will need to cover the pie on top, place the rest of the dough in the spring form pan. Press down nicely until the entire pan (bottom and sides) is covered with dough. Add the apple mixture into the spring form pan. If you have enough time, create small strokes of dough like you would when making a real old fashioned apple pie. If you have a little less time do it really fast maybe it will look less pretty but it will definitely taste just as good! Place your pie in the middle of the oven for about 60 minutes until nicely brown. Let is cool for a minute but surely eat it when it’s still warm!

Close