Rozemarijn cracker

Grote cracker met tijm en rozemarijn

Dit is het perfecte hapje voor erbij. Voor naast je salade of naast je borrelhap. Je kan hem eigenlijk met alles eten. Denk Humus, tapenade of zelf wat vlees zal er heerlijk bij smaken. De smaak van de cracker is namelijk vrij simpel maar zal wel die van het hapje erop versterken. Enjoy!

Ingrediënten: (Voor 1 grote cracker)

 • 200 gram bloem
 • 120 ml water
 • 7 gram gist
 • zout
 • paar takjes rosemarijn
 • paar takjes tijm
 • olijfolie

Verder:

 • bakpapier
 • deegroller

Verwarm de oven voor op 220 C. Doe de bloem samen met de gist en 1 eetlepel zout in een kom, giet langzaam het water erbij en meng het beslag met je handen tot een mooie bol. Haal als het een bol is hem uit de kom en kneed deze bol 10 minuten. Dat is lang. Inderdaad. Want het is zeker niet het leukste klusje van de wereld, maar doe het toch maar even want het is echt lekkerder en vooral noodzakelijk. Als je heb gekneed en het is een mooie soepele bol leg je hem terug in de kom, doe je er een theedoek overheen en zet je hem in de hoek op de aanrecht. Laat hem nu zeker 1 uur met rust. Pak de bal en doe er dan de fijngesneden tijm en rosermarijn bij en kneed de bol weer een beetje tot het allemaal mooi is verdeeld. Leg dan de bol weer in de bak en laat nog een half uurtje rusten. Bak daarna een stuk papier en leg de bol daarop. Rol nu met een deegroller de bol tot een super dunne mooie pizza. Of elke vorm die je leuk lijkt. Sprenkel er wat olijfolie erover en wat grof zeezout en doe hem 12 minuutjes of tot hij lekker bruin en knapperig is in de oven. Dien voor het beste resultaat hem warm op! Heerlijk!

Large cracker with thyme and rosemary

This is the perfect side snack with your salad or drinks. You can actually eat it with anything. Think humus, tapenade or even some meat will be delicious. The flavor of the cracker is in fact quite simple but it wil strengthen with every bite. Enjoy!

Ingredients (for one big cracker):

 • 200 grams of flour
 • 120 ml of water
 • 7 grams of yeast
 • Salt
 • Few sprigs of rosemary
 • Few sprigs of thyme
 • Olive oil

Additional:

 • Baking paper
 • Rolling pin

Preheat the oven to 220 degrees Celsius. Place flour, yeast and one tablespoon of salt into a bowl, slowly add water and mix the batter into a nice ball. Knead for 10 minutes. I know that’s long. Certainly this is not the most fun thing to do in de world, but you just have to stick it out because it makes the flavor a lot better and above all its just necessary. Once kneaded into a nice smooth ball, put it back into the bowl and place a towel over it. Let it rest for at least one hour. After letting it rest for a while, take the ball out and add some of the finely chopped thyme and rosemary and knead until all is evenly spread throughout the dough. Let it rest for another half hour. Take a piece of baking paper and roll the ball with a rolling pin until you have a nice thin pizza bottom. Or any shape you think is nice. Drizzle with a bit of olive oil and some sea salt and place in the oven for 12 minutes until nice and brown. Serve warm for best results! Delicious!

Close