Spicy Omelet

Ei. Ik vind het maar lastig. Het is namelijk absoluut niet een van mijn lievelingssmaken. Een quiche zal ik dan ook niet heel snel maken. Daarom ben ik ook hard aan het werk om een ‘’ei-vrije-quiche’’ te produceren. It’s worth the shot. Maar terugkomend op een ei, ik kan niet zo goed uitleggen wat ik er niet fantastisch aan vind maar moet het wel af en toe van mezelf blijven eten. Daarom, toen ik een omelet ging maken heb ik er zoveel mogelijk andere lekkere verse kruiden en ingrediënten in gedaan om hem zo fris mogelijk te laten smaken. Smaak is natuurlijk super subjectief maar ik vind deze omelet heel lekker!

Ingrediënten: (2 omeletten)

  • 5 eieren
  • 250 ml melk
  • paar takjes peterselie
  • 2 bosuitjes
  • ¼ rode peper
  • snufje cayennepeper
  • snufje kerriepoeder
  • 10 cherrytomaatjes
  • boter
  • peper en zout

Snijd de peterselie, bosuitjes en rode peper heel fijn. Doe daarna de eieren met de melk in een kom en voeg daar de peterselie, bosuitjes en rode peper aan toe. Mix goed door elkaar en voeg er de cayennepeper en de kerriepoeder bij. Zet een pan op matig hoog vuur en smelt er een beetje boter in. Doe als de pan goed warm is de helft van de ei-mix in de pan (klop nog even goed door net voordat je het in de pan doet zodat alle ingrediënten verdeelt zijn) en laat het zich verdelen over de pan dat het een mooi rondje is. Bak totdat het een mooie vaste omelet wordt en aan de onderkant een beetje bruin is en los is gekomen. Als je wil kan je het omelet nog draaien maar dit is in principe voor de garing niet nodig en grote kans dat je hem ermee kapot maakt. Leg op een bord en strooi er de gesneden tomaatjes overheen. Doe er nog wat peper en zout over en voila! Een heerlijke lunch. Niet vergeten nog de andere omelet ook nog even te maken als je een gast hebt!

Close