Ik hoor je denken. “Vitello tonato, lekker origineel”.

En het spijt me, maar hij moest er gewoon op. Want het is echt heel lekker. Nog lekkerder dan zoals ik ze in restaurants proef! Serieus. En mega makkelijk om te maken, dus je maakt snel te blits als je dit als voortje serveert. Als je het probeert zal je zien en proeven waarom ik hem erop heb gezet. Serieus.

Ingrediƫnten, 4 personen voorgerecht,

  • 250 gram kalfsfricandeau
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • paar stengeltjes bieslook
  • paar stengeltjes peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
  • staafmixer

Pak 4 borden en verdeel de fricandeau mooi over de borden. Pak een kommetje en doe er de tonijn in samen met 1 eetlepel kappertjes, de peterselie en 2 flinke eetlepels mayonaise. Doe er wat peper en zout en olijfolie bij. Pak de staafmixer en mix het geheel glad tot een mooi mengsel. Doe er nog een paar druppels water bij zodat het wat dunner wordt en roer nog even door. Verdeel het mengsel over de fricandeau, snijd de bieslook fijn en verdeel over je gerecht. Doe er als laatst nog wat peper en zout over en dien op!

mytaste.nl
Close