Het is niet de meest gezonde week van het jaar, excuus. En dat terwijl ik net op het nieuws zag het zondag verdorie 18 graden gaat worden en je dus eigenlijk al bikini-proof moet zijn. Nogmaals excuus. Maar goed, shoarma is echt heel lekker en zeker dit broodje. My god. En mannen vinden dit ook erg lekker hoor! Daarnaast geloof ik persoonlijk ook gewoon dat als je er maar genoeg tomaat, sla en alfalfa op doet en een beetje matigt met de saus dit broodje echt niet super dramatisch is. Maar wel dramatisch lekker.
Ingrediënten, 4 broodjes:
- 4 grote pita broodjes
- 350 gram shoarmavlees (gekruid of niet gekruid, wat jij het lekkerst vindt, het is jou feestje he?)
- 15 cherry tomaatje
- 80 gram gemengde sla
- bakje alfalfa en/of andere kiemgroenten
- 3 eetlepels mayonaise
- 50 ml magere yoghurt
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
- olijfolie
- water
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het shoarmavlees in een pan en zet op matig vuur, blijf af en toe roeren. Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeën en snijd of pers de knoflook heel fijn en doe de knoflook in een kommetje. Doe er 3 eetlepels mayo bij en voeg er de yoghurt aan toe. Mix goed door en breng op smaak met zout en peper. Als je de saus nog de dik vind doe je er wat water bij zodat hij wat dunner wordt. Snijd de shoarma broodjes voor de helft open en bak ze in 5 minuten bruin in de oven. Haal ze als ze mooi bruin zijn uit de oven, doe er wat sla in, leg daar wat shoarma op, daar weer tomaatjes en alfalfa en doe er een flinke klodder saus overheen. Of als je het lean wil eten doe je er wat minder saus op, maar opzich is een beetje saus ook niet erg! Heus.