Yes, hamburgers! In miniatuurversie weliswaar. Maar dan nog. Eet er gewoon 3 en het is bijna lekkerder dan 1 grote. Een hele goeie om op tafel te zetten als je gasten hebt die teveel praten (houden ze eindelijk even hun mond) of om in grote hoeveelheden te maken voor bij de lunch. En! Een heel groot voordeel is dat mannen dan eindelijk een keer niks te zeuren hebt dat je weer te gezond hebt gekookt. Ik zie dus geen tegen-argumenten om deze burgers niet te maken. Ga ervoor!

Ingredienten, 8 mini burgers:

 • 300 gram rundergehakt
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 8 kleine afbakbroodjes
 • 1 tomaat
 • 80 gram sla
 • 4 plakjes cheddar cheese
 • tabasco
 • worchestersaus
 • peper en zout
 • olijfolie
 • mayonaise
 • bosje peterselie

Doe het gehakt in een kom, snijd een halve rode ui heel fijn en de knoflook heel fijn en voeg toe aan het gehakt. Snijd de andere helft van de rode ui in dunne reepjes voor later op de hamburger en zet even apart. Snijd een handjevol peterselie fijn en voeg ook toe aan het gehaktmengsel. Voeg 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels worchestersaus, en 1 eetlepel tabasco toe en breng op smaak met zout en peper. Mix nu met je handen het gehakt met de ingrediënten. Verdeel het later in 8 stukjes die je plat maakt als hamburgertjes. Doe in een pan en bak op matig hoog vuur gaat. Snijd nu de tomaat in dunne plakjes en zet even apart. Verdeel als het vlees bijna klaar is (en je het niet meer hoeft te draaien) de cheddar cheese over de hamburgers en laat even smelten. Bak de broodjes in 4 minuten af, snijd ze open, smeer er een klodder mayo op, verdeel er wat sla overheen, leg er een plakje tomaat op, leg daar weer de hamburgers op. Doe daar nog wat ui overheen en als je er stevige behoefte aan hebt nog wat mayo. Helemaal fantastisch!!!

mytaste.nl
Close