Voila, een super gezond gerecht! Hatseflats. En dat op de vrijdag. Steek die maar in je zak mensen. Het moet niet veel gekker worden. Eigenlijk vind ik alles lekkerder worden met brood, pasta of een andere ongezonde vorm van koolhydraten, maar dit gerecht is op zichzelf al mega smullen. En als je fan bent van vis is dit natuurlijk helemaal fantastisch. Drink hem met een lekker (licht) glaasje witte wijn en je hebt een hele fijne avond. En de mensen voor wie je het kookt ook uiteraard!

Ingredi├źnten, voor 2 personen:

  • 2 tonijn steaks (liefst bij de visboer halen)
  • 20 cherry tomaatjes
  • halve pot gedroogde paprika
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • handjevol sla
  • 10 basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • rode wijn azijn
  • peper en zout

Snijd de tomaatje in twee├źn en de rode paprika in kleine stukjes. Doe ze samen in een kommetje en voeg daar de fijngesneden knoflook aan toe. Snijd ook de kappertjes en basilicumblaadjes fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel. Druppel er wat olijfolie en rode wijn azijn overheen en mix even goed. Zet nu aan de kant zodat de smaken lekker in kunnen trekken. Maak ondertussen een bord op met een hoopje sla en zet daarna een (grill)pan op hoog vuur en bestrijk de bodem met wat olijfolie. Wacht tot de pan heel heet is en doe dan de steaks in de pan. Bak 1 minuut per kant en haal daarna uit de pan. Snijd in plakjes van 1 cm, leg een hoopje van het tomatenmengsel op het bord en leg daar weer de tonijn op. Verdeel ook nog wat tomaten op de sla. Bedruppel nu de tonijn met nog wat olijfolie en bestrooi met peper en zout en klaar ben je! Zoals ik al zei, hatseflats!

mytaste.nl
Close