Er is maar 1 ding nog lekkerder dan vongole en dat is pasta vongole. Wat anders?! Als dit ergens op de kaart staat is dit standaard wat ik bestel. Met een glaasje -flesje- wijn natuurlijk. Een van de beste vriendjes van mijn mama kan (omdat hij daar heeft gewoond) de ALLERlekkerste italiaanse gerechten maken. Of eigenlijk kan hij gewoon uberhaupt heel goed koken. Toen mama nog leefde stond hij soms ineens voor de deur met een hele grote krat met eten omdat hij dan had besloten langs te komen en voor ons te koken. Dan maakte hij dingen als ossobuco, heerlijke vissen maar ook pasta vongole. En ik overdrijf niet: die was zo goddelijk. En al was het 1 uur ’s middags, goed gegeten moest er worden. Uren zaten we dan aan tafel met z’n allen te lachen en te genieten van zijn gerechten. Ik heb echt zulke goede herinneringen aan die keren dat hij kwam koken! (En nog steeds spierpijn in mijn kaken van het lachen). Als ik dus pasta vongole eet moet ik altijd aan hem denken en dan ook altijd een beetje lachen!

Ingrediënten, 4 personen:

  • 400 gram pasta
  • 1 kilo vongole
  • 20 cherry tomaatjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1,5 rode peper
  • 200 ml witte wijn
  • handjevol peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zet een flinke pan met water op het vuur en breng aan de kook. Pak een grote pan die ook nog een beetje diep is maar waar je wel goed in kan bakken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de rode peper in dunne ringetjes. Bedek de hele bodem met olijfolie en leg daar de knoflook en rode peper. Doe er wat peper en zout bij en roer even (zonder dat het vuur aan is) goed door zodat alles mooi kan mengen. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ook in de pan. Snijd de peterselie fijn en zet even apart. Doe de pasta in de pan en kook gaar. Zet op het moment dat je de pasta in de pan doet ook de pan met knoflook op medium hoog vuur en bak het geheel 4-5 minuten een beetje bruin. Doe na 5 minuten de vongole erbij, even goed mengen met alle olie en knoflook en giet de wijn erbij. Zet nu het vuur iets hoger en wacht 3 minuutjes tot de kokkels open gaan. Blijf ondertussen af en toe omscheppen.Giet als de pasta klaar is de pasta af en voeg te aan de kokkels. Meng alles goed door, breng op smaak met peper en zout en verdeel bij het opdienen de peterselie erover. Echt heel erg lekker!!

mytaste.nl
Close