Bruschetta Mortadella

Gelukkig is Mortadella is niet het duurste vlees wat er bestaat, maar wel heel erg lekker. En een keer een goede afwisseling met het standaard parmaham op een bruschetta. En truffelmayonaise is een all time favorite, dus vind ik het natuurlijk fantastico dat deze 2 smaken ook nog eens heel goed samengaan! Eet dit bij de borrel of bij de lunch, gegarandeerd dat je punten scoort bij je gasten!

Ingrediƫnten:

  • 1 ciabatta
  • 200 gram Mortadella
  • potje truffelmayonaisse (steeds vaker bij de albert heijn te koop!)
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 10 cherry tomaatjes
  • 80 gram sla
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de nog ongebakken ciabatta in ongeveer 1 cm dikke plakjes en leg ze plat op een ovenschaal met bakpapier. Druppel over elk schijfje wat olijfolie en wrijf een beetje uit met je vinger. Bak ongeveer in 8 minuutjes gaar en knapperig. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft, rasp de parmezaanse kaas en snijd de Mortadella plakjes door de helft. Haal de ciabatta sneetjes uit de oven, bestrijd met een lekkere laag truffelmayo, leg er wat sla op, gevolgd door Mortadella en top af met tomaatjes en kaas. Strooi er als laatste nog wat peper en zout overheen en een paar druppels olijfolie. Dien op als het nog warm is, heerlijk!

mytaste.nl
Close