Pulled chicken wrap

Deze pulled chicken wrap is potverdorie lekker! En dat had ik niet verwacht. Het is weer eens wat anders dan de crispy kip die ik normaal altijd maak en ook nog eens heel erg lean. Geen mayo erop doen dan natuurlijk. Ik deed dat wel dus is het weer minder lean, maar het is het wel gewoon waard om er mayo op te doen. Je moet toch wat.

Ingrediënten, 6 wraps:

 • 2 kipfilets
 • 6 (of meer als je daar zin in hebt) wraps
 • zakje sla
 • 1 rode ui
 • 1 avocado
 • 10 cherry tomaatjes
 • 100 ml creme fraiche
 • 30 gram vers geraspte parmezaanse kaas
 • olijfolie
 • worcestersaus
 • tabasco
 • mayonaise
 • peper en zout
 • 1 bouillonblokje

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Zet het vuur lager, voeg het bouillonblokje toe, doe de kipfilets erin en laat het water tot net aan de kook een kwartiertje staan zodat de kip gaar kan worden. Snijd ondertussen de tomaatjes en de avocado in kleine stukjes. Rasp de kaas en snijd de ui in kleine ringetjes. Zet de oven op 180 graden zodat je wraps er straks 1 minuut voordat je ze gaat maken er heel even in kan leggen om ze op te warmen. Haal als de kip gaar is (wit van buiten en wit van binnen) hem uit de pan, pak 2 vorken en trek hem zo stukje voor stukje uit elkaar. Zodat je eigenlijk kleine stukjes kip krijgt. Doe dit in een bak, doe er 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels worcestersaus en tabasco naar smaak bij. Voeg nu 2 eetlepels mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout. Meng dit geheel goed. Pak nu een wrap, smeer deze in met crème fraîche, doe er wat sla op, verdeel er wat kip overheen en leg er dan wat avocado en tomaatjes op. Bestrooi met wat olijfolie, peper en zout en de Parmezaanse kaas. Klaar is kees! Tenzij je er nog een klodder mayo overheen wil doen, dan moet je dat nog even doen. Daarna ben je wel klaar.

mytaste.nl
Gamba’s
Next Post
Close