Ik vind Halloumi echt heel erg lekker, maar dan wel alleen als je hem binnen 10 minuten eet nadat je hem gegrild hebt. Anders heb je toch letterlijk het gevoel dat je plastic aan het eten bent?! En dat wil je niet. Dan kan ik ook naar de Mc Donalds voor dat idee, iets wat ik ook geen ramp vind. Voor de rest is het wel een topper en gaat hij heel goed samen met frisse smaken. Deze zomerse salade kan je eigenlijk zelf helemaal kapot combineren met alle dingen die je erbij wil hebben nog (bijna alles past), maar is al erg lekker zo! Stukje brood erbij of voor de diehards geen stukje brood erbij je hebt een volwaardige maaltijd!

Ingrediënten: 2 personen, hoofdgerecht

 • Zak rucola sla melange
 • 15 gram pijnboompitten
 • 3 nectarines of perziken
 • 80 gram parma ham
 • 1 stuk halloumi kaas +- 250 gram
 • olijfolie
 • 1 limoen
 • balsamico azijn
 • rode wijn azijn
 • peper en zout
 • grillpan

Was de nectarines of perziken en snijd ze om de pit heen in dunne plakjes. Zet ondertussen je grillpan op het vuur en laat daar de pijnboompitjes een beetje bruin in worden. Haal als ze bruin zijn ze uit de pan en leg apart. Leg nu de plakjes nectarine of perzik in de grillpan en grill ze per kant 2-3 minuten tot er een roostertje in komt te staan. Doe dit voor alle plakjes en leg daarna apart. Pak een bak voor de sla en leg hier de sla in, verdeel de pijnboompitten eroverheen, leg daar de stukjes ham overheen en verdeel de nectarines of perziken er ook over. Maak nu een dressing met 1/3 olijfolie, 1/3 rode wijnazijn en 1/3 balsamico en knijp een halve limoen hierin uit. Breng op smaak en zout en peper. Als nu alles klaar is (dus ook je brood als je dat hebt), snijd je de halloumi kaas in 1 cm dikke stukjes en warm de grillpan op best hoog vuur op en leg je ze in de pan. Laat nu per kant 2 minuten grillen en draai dan om. Leg de plakjes als ze klaar zijn meteen op de salade en dien op. Halloumi is echt het lekkerst als hij nog warm is! Smullen.

mytaste.nl
Close