Knoflookbrood met alles erop en eraan!

By 11 september 2016 Lunch, Recepten, Snack No Comments

O, o, o! Dit is toch een heerlijk brood. Echt een feest om dit te eten. Als je brak bent, maar ook als je niet brak bent. Ik denk niet dat ik deze zelf heb bedacht, maar bij gebrek aan originaliteit kan je maar beter de uitvoering goed doen. Dan lijkt het in ieder geval nog wel wat. Echt een keer maken dit brood, het zal je geen windeieren leggen. (om maar even een mooi spreekwoord op de zondagavond te gebruiken!).

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood (nog niet afgebakken)
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar takjes peterselie
  • 20 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • (flink wat) olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood om de centimeter tot en met 3/4 van het brood in. Pers de knoflook, snijd de peterselie fijn en rasp de kaas. Verdeel nu alles over het brood, terwijl je ook goed in de inkepingen wat kaas, peterselie en knoflook verdeelt. Besprenkel met flink wat olijfolie en verdeel er peper en zout over. Eigenlijk kan er niet genoeg lekkernij in het brood zitten. Bak nu ongeveer 10 minuten af in de oven tot de kaas lekker is gesmolten en serveer als het brood nog warm is! Smullen!!!

mytaste.nl
Close