Heerlijke kokoskoekjes

Ik ben niet de allergrootste bakkoningin, maar vind een koekje op z’n tijd ook absoluut geen probleem. Moeten ze wel heel ongezond zijn anders is het de moeite niet waard natuurlijk. En makkelijk te maken uiteraard. Je hebt heus geen zin om de hele middag in de keuken te staan voor een hapje.

Ingrediënten, 15 stuks

  • 100 gram suiker
  • 130 gram kokos
  • 2 eiwitten
  • beetje zout
  • poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een staafmixer en mix hiermee de eiwitten luchtig tot het wit wordt en wat minder vloeibaar (echt even goed volhouden op hoog tempo). Als dit is gebeurd kan je er beetje bij beetje wat suiker bij voegen tot het een mengsel wordt en hierna op dezelfde manier de kokos. Als je hier klaar mee bent moet het echt een stijf geheel zijn. Pak nu de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Verdeel nu met een lepel het beslag in kleine hoeveelheden over de bakplaat. Laat wat ruimte tussen elk ‘’hoopje’’. Bak ze ongeveer een kwartiertje af en hou ze in de gaten. Laat even afkoelen en haal ze van de bakplaat. Dien op met wat poedersuiker eroverheen. Smullen!

mytaste.nl
Close