Canneloni met ricotta en spinazie

Deze cannelonis zijn echt het ultieme comfort food. Niet zo moeilijk te maken, al gebied eerlijkheid wel te zeggen dat het soms wel een gepruts is om de ricotta in de canneloni te krijgen. Maar dat moet je even doorhebben. En als je dat dan doorhebt is het heel makkelijk en krijg je er heel veel smaak voor terug. Mannen lopen met je weg als je dit voor ze maakt en vrouwen lijken zich ineens minder druk om de carbs te maken. Win win noemden we dat in Brabant. (Daar kom ik vandaan, niet dat ik ineens random brabant erbij wil halen hoor!)

Ingrediënten, 2 personen:

  • Ongeveer 12-15 canneloni rolletjes (verkrijgbaar bij de grote supermarkten)
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 1 blik tomaten
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • Basilicumblaadjes
  • Spuitzak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en de knoflook heel fijn. Doe de spinazie in een pan samen met de ui en laat de spinazie slinken en de uit fruiten. Doe als de spinazie goed geslonken is de knoflook erbij en bak kort mee. Voeg nu de ricotta toe, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout naar smaak en roer dit geheel goed tot alles mooi gemengd en warm is. Laat nu even kort afkoelen voordat je het in een spuitzak doet. (geloof me, dat afkoelen wil je echt even doen. Want ik had dat niet gedaan en heb mijn handen verbrand aan die spuitzak) Doe nu het ricotta spinaziemengel in de spuitzak, pak een canneloni rolletje en spuit deze vol met het mengsel. Herhaald dit tot alle cannelonis zijn gevuld en als je nog wat mengsel hebt dan prop je de rest er nog een beetje bij. Leg de cannelonnis nu naast elkaar in een overschaal, open het blik tomaten verdeel dit over de canneloni. Spreid met een lepel goed uit zodat alles is bedekt. Rasp de parmezaanse kaas en scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes. Leg nu de basilicumblaadjes op de tomatensaus, gevolgd door de parmezaanse kaas en de mozzarella. Verdeel alles goed zodat alles zowel met kaas, als met tomaat en basilicum is bedekt. Zet nu in de oven en bak ongeveer 25-30 minuten af of tot de canneloni mooi zacht zijn en kaas lekker gesmolten is. Dien op met wat peper en zout en je hebt een heerlijk maal.

mytaste.nl
Close