Garnalen in de olie met kalamata olijven en arak

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik fan ben van Jamie Oliver. Maar misschien nog wel meer van Ottolenghi. Zijn gerechten zijn zo super lekker! Het enige jammere is dat het niet altijd heel snel klaar is en dat je dus soms even bezig bent. Maar op een weekend dag is daar natuurlijk genoeg tijd voor en kan je uitgebreid gaan kokkerellen. Deze gamba’s zijn echt onwijs lekker en zijn de perfecte toevoeging aan een uitgebreide brunch/lunch. Ik zal je vertellen: hij zal bij iedereen in de smaak vallen. Serveer er wat brood bij om lekker in dopen en je hebt een mega spectaculair gerecht met relatief weinig moeite!

Ingrediënten:

  • 4 pomodori of romatomaten
  • 12 grote tijgergarnalen
  • 50 g zachte boter
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken
  • 50 g kalamataolijven (ontpit)
  • 20 ml arak of pernod
  • 3 tenen knoflook (in flinterdunne plakjes gesneden)
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • grof zeezout

Begin met de tomaten. Kerf de tomaten aan de bolle kant kruisvormig in en dompel ze 30 seconden in kokend water. Haal ze eruit, leg ze direct in ijskoud water en laat ze uitlekken. Pel de tomaten en snijd elke tomaat in 4 à 6 parten. Zet ze opzij.
Pel de garnalen op de staartjes na. Kerf ze aan de rugkant iets in en verwijder het darmkanaal.
Zet een koekenpan op hoog vuur. Voeg als de pan goed heet is 20 g boter toe en bak de garnalen 2 minuten, schud de pan regelmatig. Voeg de tomaten, chilivlokken en olijven toe en bak alles nog 2-3 minuten tot de garnalen bijna gaar zijn. Giet voorzichtig de Arak of pernod erbij. Laat de alcohol 1 minuut verdampen doe er dan snel de achtergehouden boter, knoflook, peterselie en wat zout bij. Schep alles door elkaar zodat er een dunne saus ontstaat en serveer de garnalen direct met wat brood erbij.

Close