Net zoals met mannen heb je met eten ook je voorkeuren natuurlijk. Over het algemeen heb ik qua eten niet echt een typ (ook qua man niet overigens, behalve dat ze wel perse 1.90 moeten zijn), maar ik vind Italiaans wel heel erg lekker. Maar eigenlijk vind ik alles heel erg lekker dus dat telt dan weer niet. Wat ik wel heb, is een zwak (mooi gekozen woord zo he?) voor Hoi Sin saus. Dat als je eraan denkt je echt een beetje warm van binnen wordt. Het is lekker, pittig en je kan het overal mee combineren. Dat laatste is niet helemaal waar, maar dat zou ik wel graag willen. Gelukkig voor mij lijkt deze zwak een blijvertje te zijn en blijf ik gewoon vrolijk doorgaan met deze saus overal op proberen te doen. Alhoewel ik laatst het op kaas had gedaan en dat viel een beetje tegen. Zelfde als dat je denkt dat je met een super knappe man hebt gezoend en dat dan de lichten van de disco aan gaan en dat dat dan een beetje tegenvalt. Hoge verwachtingen, iets mindere uitkomst. Maar goed, je hebt het in ieder geval geprobeerd zeg ik dan maar altijd. Moraal van het verhaal: I love hoi sin saus!
Ingrediënten, voor 2 personen als bijgerecht of snack:
- 4 papadums
- 1 pakje gerookte eendenborstfilet van ongeveer 200 gram
- 4 lente-uitjes
- komkommer
- hoi sin saus
- zakje rucola
Doe de papadums volgens gebruiksaanwijzing in de magnetron (met wat olie erop) en laat ze een beetje opbollen. Leg als ze klaar zijn ze op een bordje, doe daar een hoopje rucola op en verdeel daar de plakjes eendenborstfilet over. Snijd de bosuitje in dunne ringetjes en de komkommer in smalle staafjes. Verdeel deze ook over de papadums en bedruppel ze uiteindelijk royaal met hoi sin saus. En probeer er dan maar eens geen zwak voor te krijgen 😉