Asperges met ricotta en parma ham

Ik denk niet dat ik dit recept heb uitgevonden, met name omdat het natuurlijk niet echt een heel erg lastig recept is. Maar het is wel heel erg lekker en ook nog eens makkelijk. Ik zag niet zoveel redenen daarom om hem niet online te zetten, je moet het jezelf immers ook niet te moeilijk maken he? Maar dit gerecht is heerlijk en je kan er een lekker vleesje bij maken of voor de vegetariërs onder ons gewoon een lekker sla’tje. Alles kan. En het is allemaal lekker.

Ingrediënten, 2 personen

  • 250 gram ricotta
  • zakje groene aspergers
  • 80 gram parmaham
  • paar blaadjes basilicum
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de basilicum heel fijn en roer deze door de ricotta. Breng daarna de ricotta op smaak met peper en zout. Snijd nu de onderste 2 cm van de asperges af, leg er 3 of 4 naast elkaar en leg daar met een lepel een flinke dot van het ricotta mengsel op. Pak nu een half plakje (in de lengte gehalveerd) parmaham en wikkel deze om de ricotta en de asperges dat het mooi blijft zitten en dat het zo’n pakketje als op de foto wordt. Herhaal dit tot alles op is. Pak een ovenschaal, leg daar bakpapier op en daarop de asperges met ham. Druppel er nog wat olijfolie overheen en bak dan ongeveer 15-20 in de oven. Dien warm op!

mytaste.nl
Close