Ik wil niet al te veel klagen, maar ik ga het toch even doen. Iedereen die werkt weet dat je in de winter vaak pas thuiskomt als het praktisch al donker is. En ik dus ook. Niet erg, totaal niet. Maar dat betekent dus ook dat je vanaf ongeveer half oktober al niet meer in het licht kookt en er dus ook niet zo’n mooie foto van kan maken. Al mijn foto’s van de afgelopen tijd zijn dus ook met gewoon huiskamerlicht gemaakt. En hoewel dat natuurlijk super romantisch is, is het niet echt food proof. Vandaar dus deze nogal roodgetinte foto. Ik ga hem nog een keer in de zomer maken zodat ik hem beter kan verkopen want de foto doet echt onder aan het gerecht. Geloof me! Dit is een van onze lievelingssalades thuis die wel met veel smaak eten en waar je ook van blijft eten. Dus geloof me tot de tijd dat er een nieuwe foto komt even op mijn woord en maak dit gerecht snel!

Ingrediënten:

 • 2 grote kipfilets
 • 100 gram rucola slamelange
 • 30 gram verse parmezaanse kaas geraspt
 • 1 avocado
 • bakje verse zongedroogde tomaatjes
 • 2 flinke eetlepels mayonaisse
 • 2 eetlepels worchestersaus
 • 1 theelepel tabasco
 • peper en zout
 • 1 bouillonblokje
 • olijfolie
 • balsamico

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Zet als het water kookt het vuur lager zodat het warm blijft maar niet meer kookt. Voeg hier het bouillonblokje aan toe en roer door tot hij is opgelost. Leg nu de kipfilets in het water en ”kook” ze daar ongeveer 10-15 minuten in. Snijd ondertussen de avocado en de tomaatjes in stukjes en leg deze op de sla in een schaal. Bak de spekjes in een pan tot ze knapperig zijn en leg ook op de sla. Haal de kip als het gaar is uit de pan, pak 2 vorken en trek de kipfilets zo in kleine stukjes. Je plukt hem als het ware. Doe dit als je klaar bent met alles nu in een bakje en voeg hier de mayo, worchestersaus en tabasco aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Mix goed door zodat de kip goed mengt met de mayo. Leg dit nu als laatste op de salade en druppel nu nog wat olijfolie en balsamico over de salade. Smakelijk!

mytaste.nl
Close