Mini pizza met truffelsaus

Deze mini-pizza’s┬ázijn echt heel erg lekker. En ook nog eens makkelijk te maken. Hoe fijn is dat?! Misschien dus wel iets voor als je klaar bent met al je kerstmis gekokkerel en zin hebt om nog wat lekkers te eten wat geen moeite kost. In het nieuwe jaar ga je wel weer aan de lijn, maar nu nog niet. Deze pizza’tjes zijn gebaseerd op een hele lekkere pizza van een pizzaria die bij ons om de hoek zit (yam yam) en we vaak gaan halen. Maar soms is zelf maken ook erg leuk!

Ingredienten, voor 10 kleine pizza’s:

  • 10 velletjes pizza deeg (vriesvak)
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 1 pakje tomatensaus
  • 40 gram verse parmezaanse kaas
  • 80 gram parma ham
  • zakje rucola
  • potje truffelmayonaisse

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de pizza velletjes ontdooien en verdeel ze alvast naast elkaar op een ovenplaat die je bedekt hebt met bakpapier. Als de pizza velletjes ontdooit zijn doe je ze 5 minuten in de oven. Zo krijgt de onderkant alvast wat wat meer bite. Haal ze er na 5 minuten uit en besmeer ze nu 1 voor 1 met tomatensaus, zo dik als je zelf lekker vindt. Snijd nu de mozzarella in stukjes en verdeel dit ook over de pizzatjes samen met de plakjes parma ham. Rasp nu de parmezaanse kaas eroverheen en bestrooi met peper en zout. Bak nu nog ongeveer 20-25 minuten in de oven (of tot ze mooi knapperig aan de zijkant zijn) en haal als ze klaar zijn eruit. Leg nu op iedere pizza wat rucola en druppel er wat truffelmayonaisse overheen.

Close