Makkelijke appelflappen

Dit is een heel makkelijk toetje voor als je een niet sjiek etentje thuis houdt. Het is altijd wel geslaagd en je kan de overgebleven appelflappen bewaren en de volgende dag ook nog eten. Heerlijk!

Ingrediƫnten, voor 6 appelflappen:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 lichtzure appels
  • suiker
  • kaneelpoeder
  • handjevol rozijnen
  • 25 gram roomboter

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje en doe er 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel doorheen. Mix ook de rozijnen erdoorheen. Roer even lekker door. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Leg wat van het appelmengsel op een helft van de bladerdeeg (niet al te veel hij moet nog dichtpassen) en vouw voorzichtig 2 schuin tegenover elkaar staande puntjes naar elkaar toe. Laat de boter smelten in een pannetje en bestrijk de appelflappen met de boter. Doe ze ongeveer 15-20 minuten in de oven op 180 graden of iets langer als je ze iets bruiner wil. Smakelijk!

mytaste.nl
Close