Dumplings met garnalen EN gehakt

Dumplings zijn normaal niet echt mijn lievelings, omdat ze soms wat zompig zijn. Door het stomen denk ik? Maar deze dumplings van Donna Hay zijn dat niet en werden daarom instantly mijn lievelingsgerecht! Echt heerlijk! Best wel een beetje jammer dat het niet in 5 minuten op tafel staat, maar als je een keer op een zaterdag zin hebt om uitgebreid te kokkerellen is dit echt een aanraden. Geloof me, dit ga je lekker vinden!

Ingrediƫnten, voor 25 dumplings:

  • 12 grote rauwe garnalen
  • 200 gram varkensgehakt (of half om half gehakt mag ook)
  • 2 theelepels gember
  • 2 rode chilipepers
  • 1 eetlepel oosterse chilipasta (te koop bij de toko, wel echt doen want het is super lekker!)
  • 3 lente-uitjes
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml water
  • soja saus
  • chili saus
  • plantaardige olie

Begin met ontdooien van de vellen. Leg ze uit de koeling en zorg dat ze ontdooit zijn tegen de tijd dat jij ze wil gaan maken. Maak ondertussen de inhoud voor de dumplings door de garnalen te pellen, het darmkanaal eruit de halen en even te wassen. Als ze nog moeten ontdooien, leg je ze even in een zeef en houd je ze een minuut onder de warme kraan. Dan ontdooien ze in een mum van tijd. Handige tip he? Als je de garnalen gepeld hebt, snijd je ze in hele kleine stukjes en doe je ze in een kom. Voeg hier het gehakt aan toe en de hele fijngesneden gember. Snijd ook 1 chilipeper in kleine stukjes en voeg dit ook aan het mengsel toe. Doe dit ook met de chilipasta. Snijd nu 2 lente uitjes in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Mix nu het geheel en voeg er nog 2 eetlepels soja saus aan toe. Goed mixen met je handen totdat het allemaal verdeeld is. Als nu de dumpling vellen zijn ontdooid, besprenkel je ze 1 voor 1 met wat water, leg je er een bolletje van het gehakt/garnalen mengsel in en vouw je hem mooi dicht. Er zit niet echt een bepaalde logica achter het dichtvouwen maar oefening baart kunst. Herhaal dit tot je 25 dumplings hebt. Pak dan een goede pan met dikke bodem en doe daar de helft van het water en de helft van het bouillon in. Voeg daar 2 eetlepels olie aan toe. Laat opwarmen en doe de helft van de dumplings in de pan. Laat nu ongeveer 4 minuten sudderen met deksel erop, haal de deksel eraf en laat nog 4 minuten sudderen. Snijd ondertussen de laatste rode peper in ringetjes en de lente ui ook. Haal de dumplings uit de pan en verdeel ze op een plank. Strooi daar de ui en de peper over en zet er een bakje met soja saus en met chili saus naast. Een heerlijk maal!

Close