Broodje philly cheese steak

Ik hou echt zoveel van brood, dat het bijna niet meer normaal is. Mensen die geen brood of pasta eten heb ik dan ook echt respect voor, want ik zou het niet kunnen. Wat eet je dan voor lekkers vraag ik me wel eens af. Maargoed, iedereen z’n ding natuurlijk. Bij mij thuis wordt in ieder geval elk gerecht met pasta, brood of een andere vorm van koolhydraten bereid. Love it. Dit broodje zag ik ergens online, maar dan gemaakt met rosbief. En rosbief in de oven leek me een matig goed idee, dus ik dacht ”ik bak een biefstukje en gebruik die”. En dat was een verdomd goed idee kan ik je vertellen! Dus snel een keer deze maken, het is om te smullen!

Ingrediënten, 2 broodjes:

  • 2 ciabatta broodjes
  • 2 kleine biefstukjes
  • 4 plakken cheddar cheese
  • 1  rode of groene paprika
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas
  • paar takjes bieslook
  • 1 rode ui
  • peper en zout
  • olijfolie
  • rucola

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ciabatta door en beleg de onderkant met 2 plakken cheddar. Leg daarop de in stukje gesneden paprika en ringetjes rode ui. Druppel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Bak nu ongeveer 10 minuten af in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. Bak ondertussen de biefstukken medium rare in een pan (3 minuten per kant) en laat dan even rusten met een folie eroverheen. Als het broodje klaar is, snijd je de biefstuk in stukjes en leg je deze op het broodje. Snijd nu de bieslook in kleine stukjes en verdeel deze over biefstuk. Doe dit ook met de parmezaanse kaas. Leg er wat rucola op of naast om erbij te eten en dien warm op. Zo nodig met nog wat peper en/of zout.

Close