Beef Chimichurri

Ik heb veel dagen dat ik probeer vlees over te slaan, maar er zijn dagen dat ik gewoon zin heb in een goed stuk vlees. En dan het liefst lekker rood. Varkensvlees eet ik eigenlijk nooit (te vet) maar van de koe is eigenlijk bijna alles wel lekker. Mijn lievelings is een goed stuk entrecote met een frisse smaak erbij. Chimichurri heb ik uiteraard niet bedacht, I wish, maar beter het idee goed gejat dan slecht bedacht. Als ik dit maak houd ik me nooit precies aan dezelfde hoeveelheden, het gaat meer op smaak. Dus wees vooral creatief met hoeveelheden (uiteraard voorzichtig met de rode peper) en blijf veel proeven! Serveer dit vlees met de frietjes die ook op deze site staan en een basissalade die ik ook op de site zal zetten. Heerlijk!!!!

Ingrediënten, (voor 2 personen)

  • 2 grote stukken entrecote van goede kwaliteit (als je liever biefstuk of rib eye wil mag dat ook)
  • bosje peterselie
  • bieslook
  • 1 rode peper
  • 10 basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • rode wijn azijn
  • peper en zout

Verder:

  • blender of iets anders om het makkelijk mee te mixen

Doe wat takjes peterselie, de basilicum, stengeltjes bieslook, halve rode peper en 1 eetlepel gedroogde oregano in een mixertje. Doe er 3 eetlepels rode wijn azijn, 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper bij. Mix het mengel kort, maar houd nog wel wat grove stukjes. Meestal is de chimichuri zo al lekker genoeg, maar als je nog wat extra van bepaalde kruiden toe wil voegen mag dat altijd! Het lekkerst wordt de chimichuri als je hem een uurtje (of 2) in de ijskast zet. Dan trekken de smaken echt lekker in. Meteen eten is uiteraard ook heerlijk. Bak op het laatst de entrecote 2 minuten aan elke kant (zo wordt het medium-rare) en haal van het vuur. Leg de entrecotes op een bord en doe er wat aluminiumfolie overheen en leg daarover een theedoek. Laat het vlees zo 10 minuten ‘’rusten’’. Leg het daarna op een mooie schaal en verdeel met een theelepel de chimichuri. Doe de rest in een bakje en zet op tafel, want extra zul je zeker nodig hebben!

Close