Caesar salad

Deze is zo te gek! Een echte klassieker. Deze salade heeft zoveel smaak dat je weer veel te veel gaat eten en het nog amper een gezonde maaltijd kan noemen. Schande. Maar als je er maar van geniet is het het waard. Zoals gezegd doet deze salade het ook altijd goed bij mannen, waarschijnlijk omdat er niet kinderachtig gedaan wordt met de vulling van de salade. Een topper als lunch, heerlijk als bijgerecht!

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 250 gram kipfilet (als je een beetje lui bent en zelf niet de crispy chicken wil maken, hebben 9 van de 10 markten tegenwoordig ook ”krokante kipfiletschnitzel”. Mega lekker en je bent maar de helft van de tijd kwijt want je hoeft ze alleen maar op te warmen in pan. Deze tip heb je overigens niet van mij, ik moet zelf koken natuurlijk aanmoedigen).
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 2 tenen knoflook
 • 15 kersttomaatjes
 • 1 kropsla of 2 baby romaine sla kroppen
 • 5 witte boterhammen (als je kant en klare kip koopt hoef je nog maar 2-3 witte boterhammen te hebben)
 • 1 ei voor de kip
 • 4 eieren voor op de sla
 • witte wijn azijn
 • olijfolie
 • mayonaise
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een flinke pan met ruim water op het uur om te koken. Leg 3 witte boterhammen op elkaar en snijd deze in mooie vierkantjes. Verdeel ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en besprenkel de stukjes brood met olijfolie, peper en zout. Hussel het brood even lekker zodat de olijfolie goed verdeelt wordt. Leg de bakplaat in de oven en bak de croutons circa 10 minuten tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Maal ondertussen de andere 2 witte boterhammen fijn in een blender of keukenmachine. Klop in een bakje 1 ei los en haal de kip door het ei en leg ze dan in het broodkruim terwijl je ze een paar keer omdraait. Zorg dat de hele kipfilet bedekt zijn is het kruim en bak hierna deze dan in een pan bruin en gaar. (Of sla deze stappen over als je je kippetje gewoon pan klaar hebt gekocht en warm je kip alleen op.)

Pers de teentjes knoflook en doe deze in een bakje, doe er 3 lepels mayonaise bij en wat peper en zout. Meng dit geheel goed en voeg er dan nog een beetje water bij om het wat dunner en meer als een dressing te maken. Snijd de tomaatjes in stukjes en rasp de parmezaanse kaas. Verdeel de sla in een kom of 2 borden en leg daar de tomaat, kaas, croutons op. Als het water in de pan kookt doe er er een paar flinke scheuten witte wijn azijn bij (dit zorgt ervoor dat het ei straks goed bij elkaar blijft). Pak dan een lepel en draai terwijl het water kook met je lepel in een rondje dat het water begint te draaien in de pan. Doe dit totdat het water echter goed ronddraait. Leg dan de lepel weg, pak een ei, tik hem kapot en maak hem in een vloeiende beweging open precies boven het midden van de pan. Het ei zal in het water een zakje worden. Herhaal dit met alle eieren en kook ze 3 minuten. Haal ze met een soeplepel uit de pan en leg ze op de salade. Snijd de stukjes kip in stukjes en verdeel ook over de salade. En net voor het opdienen verdeel je lekker de knoflook mayonaise over de sla! Enjoy!
(Mocht je pocheren te moeilijk vinden, kan je uiteraard ook gewoon de eieren koken, pellen, snijden en verdelen over de sla. Even lekker)

Close