Beef Tagliata

Zo ongeveer het allermakkelijkste maar meest smaakvolle gerecht wat er bestaat. Vooral mannen maak je hier blij mee omdat je eigenlijk gewoon een biefstuk eet (tenminste dat denken ze, maar stiekem met toch ook een beetje sla). Het is heerlijk voor in de zomer, maar ik eet het eigenlijk het hele jaar als ik er zin in heb! Belangrijk (en deze zin gaat nog vaker terugkomen) is dat je werkt met de beste ingrediƫnten die je kunt betalen. Er zit zoveel smaakverschil tussen bijvoorbeeld een goede buffelmozzarella en goedkope dat je nooit meer anders wil als je ooit de buffelmozzarella hebt geproefd. En dat geldt ook voor het vlees! Dus bespaar niet en eet zo nog lekkerder!

Ingrediƫnten: (2 personen)

  • 70 gram rucola
  • 2 redelijk flinke biefstukken/entrecotes
  • 40 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 10 cherrytomaatjes
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • boter of olijfolie om te bakken
  • handjevol pijnboompitten

Verdeel de rucola over een mooie schaal, snijdt de tomaatjes in 2en en rasp de kaas. Mix 4 eetlepels balsamico met 2 eetlepel olijfolie en doe er wat zout en peper doorheen. Zet een pan het vuur en bak de pijnboompitten een beetje bruin. Leg daarna apart. Zet daarna de pan op hoog vuur en verwarm de (bak)boter. Leg het vlees in de pan en bak het 3 minuten per kant (voor medium-rare). Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord. Bedek het met wat aluminiumfolie en daaroverheen weer een handdoek om het vlees even te laten rusten. Zo wordt het vlees super mals! Wacht 10 minuten en snijd dan het vlees in smalle plakjes en verdeel dit over de rucola. Strooi er de pijnboompitten, tomaatjes en de parmezaanse kaas overheen en besprenkel met de balsamico dressing.

Close