Salade Nicoise

Zo weinig origineel om deze salade op je site te hebben, maar hij is zo super super lekker. Hij mag gewoon niet ontbreken. Het allerlekkerst is hij natuurlijk op vakantie, als je met je voeten in het strand zit en de zon op je (verbrande) hoofd aan het schijnen is. Maar hij doet het ook heel goed op een zomeravond of als een heerlijke lunch. Ik eet hem persoonlijk liever zonder boontjes omdat ik die smaak minder lekker vind, maar je kan uiteraard als je zelf van bonen houdt deze toevoegen! Het is tenslotte jou feestje he!

Ingrediënten, 2 personen, lunch.

  • 100 gram gemengde salade
  • 1 blikje tonijn in water
  • 2 eieren
  • 10 tomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 15 groene olijven met pit
  • mosterd
  • olijfolie
  • rode wijn azijn
  • peper + zout

Kook de eieren in 8 minuten hard. Snijd ondertussen de tomaatjes en de ui in kleine stukjes. Giet de tonijn af en haal uit het blik. Verdeel in een mooie schaal de sla en verdeel daarover de tonijn. Leg de tomaatjes en de ui op de sla en voeg de olijven toe. Mix 1 eetlepel mosterd met 2 eetlepels rode wijn azijn en 3 eetlepels olijfolie tot een mooi mengsel. Voeg er naar smaak wat peper en zout aan toe. Snijd als het ei klaar is het in mooie stukjes en verdeel deze ook over de salade. Giet de dressing erover en je bent klaar! Heerlijk!

Close