Pittige kip uit de oven

Makkelijk, lekker en goedgekeurd door mannen. Niks meer aan doen lijkt me. Als je veel mensen te eten hebt gooi je een aantal van deze kleine pootjes in een overschaal en maak je los je sausje en iedereen denkt dat het mega veel werk is geweest. Hij is een beetje spicy, maar niet te, dus als je van pittig eten houdt is dit zeker een aanrader. Eet hem met een simpele sla ernaar of , nog beter, frietjes uit de oven!!!

Voor 4 personen (onderdeel van een hoofdgerecht of als snack)

  • mini drumsticks (ong. 20)
  • Cayenne peper
  • Chilisaus
  • Worchestersaus
  • Olijfolie
  • Peper + zout
  • Bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de drumsticks in een kom, besprenkel met wat olijfolie en gooi er ongeveer een half theekopje bloem overheen. Hussel dit tot alle kip bedekt is met de bloem en doe er dan nog 2 eetlepels cayennepeper overheen. En hussel weer door. Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid de kip over de bakplaat. Plaat de bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. Draai de kippetjes halverwege zodat ze aan beide kanten lekker bruin worden. Doe ondertussen een theekopje chillisaus in een pan, doe er een 3 eetlepels worchestersaus bij en 2 eetlepels olijfolie. Voeg peper en zout toe en als je de saus iets dunner lekkerder vindt doe je er er nog wat water bij. Warm de saus op een laag vuurtje even op en giet deze over de kippetjes als ze uit de oven komen. Heerlijk!

Close