Pannenkoeken!

I love pannenkoeken. Ik maak ze alleen echt te weinig. (misschien ook wel beter) Ik vind het altijd zo lastig namelijk om als je een mooie hebt gemaakt, deze op een bord te doen en dan vervolgens er nog 5 moeten maken voordat je mag eten. Killing. Maar als ik ze maak ga ik ook wel ‘’all the way’’. Helemaal gekkenhuis.

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken

  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 eetlepel kaneel
  • stroop
  • poedersuiker
  • nutella (voor de echte diehards)

Mix de bloem, melk, eieren door elkaar tot een mooi mengsel. Prak de banaan en mix deze er ook doorheen. Verwarm een koekenpan en doe er een klontje boter in. Doe wat van het beslag in de pan en bak de pannenkoeken 1 voor 1 in de pan lekker bruin en gaar. Draai halverwege om, zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden. Het liefst eet je elke pannenkoek natuurlijk meteen op als je hem afhebt, maar als je er nog 5 moet maken leg de pannenkoek dan op een bord en leg weer een bord op de pannenkoek. Zo blijven ze enigszins warm. Strooi bij het opdienen wat blauwe bessen eroverheen. En uiteraard wat stroop, poedersuiker en nutella!!!

Close