Makkelijke salade met gerookte zalm

Deze salade krijgt altijd erg veel complimenten (let maar op) terwijl het misschien wel het makkelijkste gerecht van deze site is. Zo zie je maar weer, sommige dingen hoeven niet ingewikkeld te zijn om goed te zijn. De rooksmaak van de zalm combineert heerlijk met roze wijn azijn en de lichte smaak van de asperges. Met een beetje brood erbij volstaat het als een maaltijd!

Ingrediƫnten (4 personen, voorgerecht)

  • 250 gram gerookte zalm
  • 150 gram sla (mix van rucola of wat je lekker vindt)
  • 30 gram pijnboompitten
  • citroensap
  • 150 gram groene aspergetips
  • rode wijn azijn
  • olijfolie
  • balsamico

Verdeel de sla over 4 bordjes en verdeel daar de gerookte zalm over. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af en kook de asperges volgens gebruiksaanwijzing gaar (maar vaak: 3 minuten in een bodempje water) en giet af. Doe de pijnboompitjes in een pan en rooster ze op laag vuur totdat ze lekker bruin zijn. Verdeel deze over de bordjes samen met de asperges. Meng in een kommetjes 1/3 rode wijn azijn, 1/3 olijfolie en 1/3 balsamico met 1 eetlepel citroensap. Doe er zout en peper naar smaak bij. Druppel over elk bord wat dressing en dien op!

Close