Super smaakvol vijgenbrood

Als je van de zoete smaak van vijgen houdt is dit werkelijk een knaller. De zoete smaak van de vijgen combineert heerlijk met het licht pittige van de geitenkaas. En warm uit de oven is het helemaal genieten!

 • 300 gr bloem
 • 190 ml water
 • 7 gram gist
 • theelepel zout
 • 3 vijgen
 • 150 gram geitenkaas
 • honing
 • 1 granaatappel
 • paar takjes rozemarijn
 • 2 eetlepels crème fraiche

Verder:

 • deegroller

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bloem samen met de gist en 1 theelepel zout in een kom, giet langzaam het water erbij en meng het beslag met je handen tot een mooie bol. Haal als het een bol is hem uit de kom en kneed deze bol 10 minuten. Als je hebt gekneed en het is een mooie soepele bol leg je hem terug in de kom, doe je er een theedoek overheen en zet je hem in de hoek op de aanrecht. Laat hem nu zeker 1 uur met rust. Pak daarna bakpapier en leg de bol op het bakpapier. Rol met de deegroller het deeg tot een dunne platte pizza. (het wordt nog een stuk dikker in de over, dus probeer hem lekker dun te rollen). Verdeel hierna met een lepel de crème fraiche over het deeg en verdeel daarop de vijgen die je in mooie dunne plakjes hebt gesneden. Snijd de geitenkaas ook in dunne plakjes en leg deze erop. Snijd de granaatappel doormidden en tik met een zware lepel op de bovenkant zodat de pitjes eruit vallen. Gebruik zoveel pitjes als je wil en verdeel deze over de geitenkaas. Strooi er nog de rozemarijn takjes overheen en bedruppel het met wat olie. Bak rond de 12-15 minuten in de oven, maar houdt hem goed in de gaten! Heerlijk!

Close