Kaascroutons

Deze extreem makkelijke maar o zo lekkere (grote) kaascroutons zijn heerlijk bij soep of bij een salade. Of gewoon bij een borrelplank om te beleggen. Pas wel even op: je gaat er heel makkelijk van overeten, juist omdat het zo lekker is! Eet ze als ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerst en ook nog knapperig.  Je kan ze los eten, je kan ze ook gebruiken als onderdeel van een maaltijd. Het is altijd wel goed! Ik ben er verslaafd aan en maak ze ongeveer bij elk gerecht wat een stukje brood wel kan gebruiken. Ze blijven lekker!

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta voorverpakt
  • parmezaanse kaas (geraspt)
  • bosje tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de (nog niet gebakken) ciabatta in hele dunne plakjes. Pak een bakplaat en leg er bakpapier overheen. Leg de ciabatta plakjes naast elkaar verdeeld over de bakplaat. Schenk wat olijfolie over elk ciabatta plakje en verdeel de olie met je vingers over het gehele schijfje. Doe er wat zout en peper overheen en beleg elk plakje ciabatta met flink wat parmezaanse kaas. Pak de tijm en strooi de tijm over de ciabatta heen. Druppel zo nodig nog wat olijfolie over de ciabatta’s. Zet ze overplaat 10-15 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. Dien warm op!

Close