Plaatpizza met gorgonzola

Niet zo lang geleden was ik nog vaak in staat om zelf vers pizza deeg te maken als ik zin had in een pizza. Tot ik de hartige taart deeg uitvond. Toen was het wel gedaan met mijn ambitie om zelf deeg te gaan staan maken. Dit is zoveel makkelijker! En ook gewoon mega lekker. Deze plaatpizza heb je in een half uurtje gemaakt en je kan hem als je hem warm wil nog even terugleggen in de oven. De truc om de bodem krokant te krijgen is namelijk om hem zonder beleg eerst even in de oven te leggen!

Ingrediƫnten, 1 plaatpizza:

  • 6 velletjes hartige taartdeeg
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gram gorgonzola
  • 10 cherrytomaatjes
  • gemengde salade
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de taartdeeg velletjes ontdooien en leg ondertussen bakpapier op een bakplaat. Let de velletje in een rechthoek tegen elkaar aan en laat ze een halve centimeter overlappen. Duw goed aan zodat het 1 grote pizza wordt. Zet in het midden van de over en bak ongeveer 10-15 minuten tot hij er mooi bruin en knapperig uitziet. Snijd ondertussen de mozzarella, gorgonzola en tomaatjes in kleine stukjes. Haal de plaatpizza als hij klaar is uit de oven en verdeel de mozzarella, gorgonzola en tomaatjes erover. Doe er wat peper en zout overheen en zet 5-10 minuten terug in de oven dat de kazen lekker kunnen smelten. Haal uit de oven en verdeel wat salade eroverheen en besprenkel met olijfolie. Snijd in kleine stukjes en dien op!

Kippetjes
Next Post
Close