Dit is een super makkelijke snack en heel erg lekker! Je kan ze combineren met een salade of er gewoon heel veel maken dat je ze voor bij de borrel eet.

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta
  • 1 brie (de meest romige die je kan vinden)
  • sla
  • honing
  • 10 plakjes ardennerham
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de (ongebakken) ciabatta schuin in mooie dunne sneetjes. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de sneetjes ciabatta naast elkaar erop. Druppel wat olijfolie over elk stukje en wrijf met je vinger de olie een beetje uit om het te verdelen. Snijd de brie in lange smalle stukjes zodat ze mooi op elk stuk ciabatta passen. Leg per snede ciabatta 1 plakje brie erop en strooi er wat peper en zout over. Zet nu ongeveer 7-10 minuutjes in de oven totdat de brie een beetje bruin en mooi gesmolten is. Haal uit de oven, doe per ciabatta wat sla eroverheen en verdeel de ham over de ciabatta’s. Snijd een paar stengeltjes bieslook fijn en strooi dit eroverheen en druppel wat honing en olijfolie over de ciabatta. Dien op als de brie nog warm is, dan is het het lekkerst!

mytaste.nl
Close