Deze snacks zijn niet bepaald gezond, maar zo lekker. Mijn vriendinnen zijn ook helemaal fan van deze kleine knalletjes, dus ik moet ze vaak maken. De eerste keer dat ik ze maakte (en dat zie je natuurlijk niet op een foto, want foutjes gaan niet op de foto) heb ik ze zonder bakpapier op een ovenrooster gelegd. Helaas, maar logischerwijs, had ik er zoveel kaas in gedaan dat ze na 5 minuten te zwaar werden en de kaas zo door de bladerdeeg heen eruit liep. Tot zover die snacks. We hebben uiteraard gewoon de kaas er weer in geschept en ze op gegeten (nooit eten weggooien!!) maar echt mooi was het niet. Om jou kaassnacks wel mooi te krijgen heb je dus 2 opties: 1. Een dichte plaat gebruiken 2. Bakpapier op de plaat leggen. Dan zit je wel goed.

Ingredienten, voor 20 kaassnacks:

 • 10 velletjes bladerdeeg
 • 100 ml creme fraiche
 • 150 gram Gruyere
 • 4 voorgesneden plakjes jongbelegen kaas
 • peper en zout

Voor de tomatensalsa:

 • 20 cherrytomaatjes
 • 10 blaadjes basilicum
 • 1 slalotje
 • 2 eetlepels olijfolie
 • half teentje knoflook
 • peper en zout

verder: staafmixer

Verwarm de oven voor op 190 graden. Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snijd ze in 2en. Rasp de gruyere en doe deze in een bakje en voeg hierbij de creme fraiche. Doe er 2 eetlepels olijfolie bij en wat peper en zoutbij en roer even goed door. Leg op de onderste helft van je (doormidden gesneden) bladerdeeg reepje een plakje van de jongbelegen kaas die er precies op past. Maar zodat het bladerdeegvelletje nog wel dichtgevouwen kan worden straks. Pak een lepel en leg per bladerdeegreepje een lepel met de gruyere mix op het plakje kaas. Herhaal dit bij alle plakjes. Als je hier klaar mee bent vouw je de niet belegde bladerdeegkant over de kaas en duw je met een vorkje de zijkanten goed tegen elkaar. Zorg dat de zijkanten goed af zijn gesloten zodat hij straks niet kan lekken! Leg ze op de bakplaat en zet ze voor ongeveer 20 minuutjes in de oven tot ze lekker bruin zijn!

Doe ondertussen de tomaatjes, basilicum, sjalot, olijfolie en knoflook in een bakje en pak de staafmixer. Meng het geheel goed totdat het een mooi mengsel wordt. Je mag zelf bepalen of je de salsa grof wilt of meer als een echte saus. Als de ingredienten maar goed gemixt zijn. Voeg er nog wat peper en zout aan toe en wacht tot de kaassnacks klaar zijn. Dien warm op!

mytaste.nl
Close