Witlof met zalm

Daar is ie weer!

Een snack uit de hoge hoed van mijn moedertje. Ik kom steeds vaker tot de ontdekking als ik iets aan het maken ben dat ik dat gerecht van haar heb geleerd. En ze zijn ook echt altijd even lekker. Ik weet nog dat wij op vakantie waren met vrienden waarvan de man professioneel kok is. In elk restaurant had hij aanmerkingen op het eten en het was nooit helemaal fantastisch, tot hij een simpel gerechtje van mama proefde en het helemaal fantastisch vond. Misschien zei hij het wel omdat hij mama lief vond (zou heel logisch zijn), maar alsnog kon ze die in haar zak steken. Dit hapje maakte ze vaak als we een borrel thuis hadden en was altijd goed.

Ingrediënten, voor een bord met hapjes

  • 1 witlof
  • 250 gram zalm
  • 3 eetlepels geroosterde tomaten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • paar stengeltjes bieslook
  • halve eetlepel mayonnaise
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper

Was de witlof en haal blaadje voor blaadje ervan af. Probeer ze mooi heel te houden. Leg ze als een bootje op een bord en snijd ze zalm in kleine stukjes en verdeel de zalm over de witlofschuitjes. Snijd de kappertjes en geroosterde tomaten en bieslook fijn en verdeel over de zalm. Doe de mayonaise, de olijfolie en de citroen bij elkaar en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.  Als je het nog iets dunner wil kan je er wat water bij doen. Schenk uit over de zalm en dien op! Heerlijk!

mytaste.nl
Close