Hamburgers! (YES!)

Luxe hamburgers is misschien wel het beste gerecht wat je voor een man kan maken. Echt waar, ze lopen allemaal met je weg als je dit maakt en het fijnste is dat ze de eerste uren in ieder geval geen trek meer hebben. Voor de verandering een keer lekker rustig. Dus weet je niet wat je moet maken, wil je wel iets heel erg lekkers eten EN ook nog eens indruk maken? Zeker dit doen. (Besef: mannen koken over het algemeen liever niet zelf. Dus de volgende keer dat je een date hebt wordt je mee uit eten genomen omdat zij het nu willen regelen. =WINNEN!). Graag gedaan.
Ingrediƫnten, voor 4 hamburgers:

 • 600 gram (mager) rundvlees gehakt
 • 4 kleine ciabatta broodjes
 • 2 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
 • 8 plakjes bacon
 • handjevol sla
 • 1 avocado
 • 2 tomaten
 • paar groene pepertjes
 • halve rode peper
 • trosje peterselie
 • handjevol Parmezaanse kaas (geraspt)
 • worcestersaus
 • tabasco
 • olijfolie
 • mayonaise
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 1 sjalot, 1 teen knoflook, de rode peper en wat peterselietakjes fijn. Doe het vlees in een kom en voeg er de fijngesneden sjalot, knoflook, rode peper en peterselietakjes bij. Voeg er 2 eetlepels worcestersaus, een paar druppels tabasco aan toe en wat peper en zout, mix goed door en kneed er een bol van. Zet dan even aan de kant. Pak een nieuw kommetje, snijd de avocado doormidden en doe deze (zonder pit natuurlijk) in de kom, snijd 1 tomaat, de andere sjalot en 1 knoflookteen ook fijn en doe erbij. Voeg er wat olijfolie, peper en zout en flinke lepel mayo aan toe en mix goed door. Maak nu de guacamole zo grof of fijn als je wil. Zet als hij klaar is ook aan de kant. Pak een pan en bak alvast de bacon, leg op een bordje als deze klaar zijn. Pak nu het vlees en verdeel deze in 4 porties. Maak er platte burgers van (let op: ze gaan krimpen en dikker worden in de pan dus liefst zo plat mogelijk) en doe ze samen met wat olijfolie in de pan. Bak nu aan beide kanten gaar. Verwarm ondertussen de broodjes in de oven. Snijd de andere tomaat in plakjes, de groene peper in kleine stukjes en leg bij de bacon en de sla op een groot bord. Haal als de broodjes klaar zijn, de broodjes uit de oven en snijd ze open. Doe er wat mayo op, gevolgd door wat sla, de burger, een plakje tomaat, de Parmezaanse kaas en de groene peper. Dien de guacamole apart op zodat je het daarmee helemaal afmaakt. Smullen, smullen, smullen!

mytaste.nl
Close