Ik ben niet perse de grootste fan van toetjes (doe mij maar gewoon 3x een voorgerecht) maar deze wilde ik jullie toch niet onthouden. Ik laat hem expres altijd gewoon in het glas, bespaar je jezelf ook een hoop ellende en stress met het omdraaien. Want dat gaat namelijk nooit zoals het in de boeken of op tv gaat, heel irritant. Maar zo ontwijk je dit en kan je alsnog smullen van dit heerlijke toetje!

Ingrediënten (4 glaasjes):

  • 500 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • blaadjes gelatine

Voor de topping

  • 200 gram frambozen
  • 50 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Snijd het vanillestokje open en schraap het de zachte binnenkant er voorzichtig uit. Doe de slagroom in een pan en warm hem op zonder dat hij gaat koken (NIET laten koken, dan gaat hij schiften). Doe als de slagroom warm genoeg is de suiker en de binnenkant van het vanillestokje erbij. Laat nu staan op heel laag vuur, blijf wel roeren zodat het niet gaat koken, voor ongeveer 10 minuten. Doe de 4 gelatineblaadjes in een bakje of glaasje met koud water en laat even liggen zodat ze zacht worden. Haal de pan (na 10 minuten) met room van het vuur, knijp 2 van de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Tot ze opgelost zijn. Doe nu de room in een glas/schaal/iets wat je mooi vindt en zet in de koelkast om zeker 2 uur op te stijven. Maak na 2 uur de topping. Haal er 8 frambozen (voor bovenop) uit en verwarm de rest van de frambozen met de suiker in een pannetje. Mix met een staafmixer fijn, haal de laatste 2 gelatine uit het water, knijp ze uit en doe ze ook bij het mengsel. Laat nu even afkoelen. Haal de glaasjes met room uit de koeling, giet het mengsel voorzichtig over de room en zet weer terug voor 1 uur in de koeling. Leg bij het opdienen de 2 frambozen er overheen en eventueel een blaadje munt.

mytaste.nl
Close