Zoals de titel al verraadt is deze salade niet van mij maar van Ottolenghi. En het liefst zet ik zijn hele boek online, want wat een lekkere dingen maakt deze meneer! In het boek gebruikt hij manourikaas, ik heb gewoon halloumi gebruikt, leek me ook heel lekker. En eigenlijk is deze salade al een maaltijd, maar je kan er nog een stukje vlees bij serveren mocht je iemand thuis hebben die altijd perse vlees wil eten. Niet perse noodzakelijk, maar soms heb je van die jongen die denken dat ze niet gegeten hebben als ze alleen maar sla hebben gegeten. Best irritant.

Ingrediënten, 4 personen:

  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 10 groene asperges
  • 200 gram halloumi kaas
  • zakje rucola
  • 1 courgette
  • olijfolie

Dressing:

  • 75 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram basilicumblad
  • zout en peper

Verwarm de oven op 170 graden. Halveer de tomaten, druppel er wat olijfolie overheen en verdeel op een bakplaat met bakpapier. Zet in de oven voor ongeveer een uur. Haal uit de oven en zet apart. Snijd ondertussen de onderste 3 cm van de asperges af en snijd ze door 2en of door 3en in de lengte en grill ze in een pan tot ze gaar zijn. Snijd ook de courgette in dunne plakjes over de lengte, strooi er wat olijfolie overheen en grill of bak deze ook 1 voor 1 in de pan. Snijd daarna de halloumi in stukken van 2 cm dik en grill of bak deze ook kort in de pan. Doe nu de ingrediënten voor de dressing in een blender en mix het fijn. Verdeel de rucola over een mooie schaal, leg er de asperges, courgette, tomaatjes en halloumi op en verdeel net voor het serveren de dressing over de salade. Heerlijk!

mytaste.nl
Vongole
Next Post
Close